Roštěnky na pivu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks hovězí roštěná
    • 125
      g sádlo
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      dl pivo desítka
    • sůl
    • pepř mletý
    • jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roštěnky rovnoměrně naklepeme a naložíme asi na 4 hodiny do oleje. Pak je nařízneme, aby se nám nezkroutily, osolíme a okořeníme. Na pánvi rozpálíme sádlo, ve kterém roštěnky opečeme po obou stranách. Vyjmeme je na teplý talíř.
2
Na výpeku osmažíme nadrobno pokrálenou cibuli. Když je osmažená, přidáme zpátky roštěnky, podlijeme troškou piva a vody a dusíme až do změknutí. Během dušení roštěnky obracíme a podléváme pivem. Když jsou měkké, zahustíme je hotovou tmavou jíškou.
3
Podáváme s rýží, zdobíme opečenou klobásou a na kolečka pokrájenou cibulí.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.