Roštěná podle maminky

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
60 minut
4
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks hovězí maso
    • 200
      g uzené maso
    • 50
      g uzená slanina
    • 100
      g tuk
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • paprika
    • česnek
    • 2
      lžíce hořčice
    • 40
      g strouhaný křen
    • 4
      rajčata

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roštěnky naklepeme, na okrajích nakrojíme, po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí promíchanou s nastrouhaným křenem. Do středu na hořčici položíme čtvrtinu množství na nudličky nakrájeného uzeného masa, zabalíme a spojíme jehlou na závitky. Takto připravené roštenky z vrchu ještě potřeme česnekem utřeným se špetkou soli. Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na tuku a do tohoto základu vložíme roštěnky. Opečeme je, zaprášíme mletou paprikou a za mírného podlévání je dusíme do do měkka. Před dušením přidáme do štávy slaninu, kterou jsme předem mírně rozpustili na pánvičce, a dále na dílky nakrájená a oloupaná rajčata, která potom použijeme na ozdobení roštěnek.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pavla Poláková
    Pavla Poláková |

    18. 1. 2008 17:25

    Výborné. Roštěnky jsem naplnila místo uzeným masem anglickou slaninou, žampiony a česnekem nakrájenými na proužky, zbytek slaniny, česneku a žampiónů jsem dala po podlití také do kastólu a vynikající roštěná byla na světě. Je to perfektní obměna klasické roštenky.

  • Radim Zbořil
    Radim Zbořil |

    23. 9. 2007 02:55

    Vynikající. Co dodat, vyzkoušejte i s paprikovou klobásou místo uzeného.