Rolády (závitky) s vinnou klobásou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové maso nebo drůbeží,hovězí-plátky nebo větší plát
    • vinná klobása -vymačkaná ze střívka,dle potřeby
    • vařená vejce
    • paprika -barevná,nebo jiná zelenina dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka -na obalení
    • olej -na osmažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství surovin záleží na počtu strávníků a na velikosti pláků (plátu) masa.
2
Maso si nakrájíme na větší plátky nebo na velký plát, který jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme vinnou klobásou vymačkanou ze střívka. Na klobásu položíme vařená vejce (celé nebo půlky,dle velikosti plátku), plátky papriky nebo jinou barevnou zeleninu (mrkev,...), plátek zavineme a pevně omotáme provázkem nebo zpevníme kuchařskou jehlou, svorkou.
3
Roládky(závitky) obalíme v mouce a necháme na rozpáleném oleji osmažit ze všech stran dozlatova. Výpek pak podlijeme troškou vody, dusíme doměkka a do vyvaření vody na potřebnou hustotu sosu. Občas během dušení podlijeme a otočíme.
4
Podáváme s bramborovou přílohou (provázek sundáme), kterou přelijeme sosem.

Komentáře k receptu

  • Jana Bočková
    Jana Bočková |

    9. 6. 2011 07:12

    Vejce jsem nedala a zeleninu rovnou smíchala s vymačkanou klobásou, roládky byly výborné. Neodhadla jsem množství, tak zbylo ještě na na dnešní oběd, paráááda! :-D

  • Pepe
    Pepe |

    16. 2. 2011 20:12

    Vinnou klobásu můžu na všechny způsoby :-D ,tohle musí být boží :-P