Roládky v houbové omáčce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Roládky:
    • 400
      g hovězí maso nebo vepřové, 2 X
    • sůl a pepř
    • 3
      ks cibule - velké
    • 3
      lžíce strouhanka 2 -
    • 100
      g uzená slanina nebo anglická, ... , plátky
    • hladká mouka na obalení
    • nit na zpevnění roládek
  • Omáčka:
    • 50
      g uzený špek jemně pokrájený
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      stroužek česnek utřený
    • čerstvé houby nebo sušené (hříbky...)
    • hladká mouka na zahuštění
    • sůl a pepř
    • vývar nebo bujón
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Větší plátky hovězího nebo vepřového masa si jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na trošce oleje si osmažíme cibuli pokrájenou na plátky, kterou pak zasypeme strouhankou a také orestujeme, směs jemně osolíme. Cibulovou směs rozložíme na plátky masa, zakryjeme slaninou, pevně smotáme a zajistíme provázkem. Roládky pak obalíme v mouce a na rozpáleném oleji ze všech stran osmažíme dozlatova.
2
Ve výpeku orestujeme špek, jemně pokrájenou cibuli a nakonec i posekaný česnek. Přidáme pokrájené čerstvé houby(nebo předem namočené sušené, množství dle naší chuti), chvíli podusíme na osmažené cibuli, zalijeme vývarem, vložíme orestované roládky a dusíme doměkka. Hovězí asi 60 minut, vepřové 45. Když jsou roládky měkké, vyjmeme je, sundáme provázky a necháme maso ,,odpočinout,, před krájením. Mezitím si omáčku zahustíme dle potřeby moukou rozmíchanou v trošce vody, krátce povaříme, případně dochutíme. Roládky pokrájíme na plátky, které podáváme s houbovou omáčkou.
3
K roládkám se hodí téměř jakákoliv příloha - rýže, bramborová kaše, knedlíky všeho druhu, těstoviny, noky... .
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    19. 8. 2015 16:28

    Vynikající, děkuji.

  • Milča
    Milča |

    15. 7. 2013 14:29

    Velká chvála, chutnaly božsky :-) .

  • kovarikova.jana
    kovarikova.jana |

    22. 1. 2013 14:54

    Roládky v houbové omáčce bez hub!! Ach jo. O:-)

  • rozmarýnka
    rozmarýnka |

    9. 4. 2012 19:17

    palec nahoru!

  • Adéla
    Adéla |

    31. 1. 2012 10:28

    Už se mi roládka dusí a pěkně voní. Nemůžu se dočkat až budu nandavat.

  • Doležalová
    Doležalová |

    8. 11. 2011 19:37

    Před chvílí jsme s mužem dojedli zbylé roládky z nedělního oběda a musím moc pochválit, byly výborné.

  • SAXOS
    SAXOS |

    29. 8. 2011 13:48

    Velká dobrota ! Neměla jsem velké plátky , udělala jsem menší závitky , jako ptáčky . Děti mi o hovězí moc nestojí a jedly bez řečí . Doporučuji .

  • Živnůstková
    Živnůstková |

    13. 6. 2011 19:34

    Uvařeno, snědeno, pochváleno. Maso i omáčka výborné, děkuji.

  • Maruška
    Maruška |

    29. 4. 2011 14:14

    Výborná chuť jak závitků tak i omáčky, ikdyž jsem do ní houby vůbec nedávala, protože je manžel ani dcera nemají rádi. S nimi by to bylo ještě lepší, ale i tak výborné!