Autor:

Roládky v houbové omáčce

Střední
Roládky:
Hovězí maso
nebo vepřové, 2 X
400 g
Sůl
a pepř
 
Cibule
- velké
3 ks
Strouhanka
2 -
3 lžíce
Uzená slanina
nebo anglická, ... , plátky
100 g
Hladká mouka
na obalení
 
Nit
na zpevnění roládek
 
Omáčka:
Uzený špek
jemně pokrájený
50 g
Cibule
velká
1 ks
Česnek
utřený
2 stroužek
Čerstvé houby
nebo sušené (hříbky...)
 
Hladká mouka
na zahuštění
 
Sůl
a pepř
 
Vývar
nebo bujón
 
Ingredience
Olej  
Roládky v houbové omáčce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Větší plátky hovězího nebo vepřového masa si jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na trošce oleje si osmažíme cibuli pokrájenou na plátky, kterou pak zasypeme strouhankou a také orestujeme, směs jemně osolíme. Cibulovou směs rozložíme na plátky masa, zakryjeme slaninou, pevně smotáme a zajistíme provázkem. Roládky pak obalíme v mouce a na rozpáleném oleji ze všech stran osmažíme dozlatova.

Ve výpeku orestujeme špek, jemně pokrájenou cibuli a nakonec i posekaný česnek. Přidáme pokrájené čerstvé houby(nebo předem namočené sušené, množství dle naší chuti), chvíli podusíme na osmažené cibuli, zalijeme vývarem, vložíme orestované roládky a dusíme doměkka. Hovězí asi 60 minut, vepřové 45. Když jsou roládky měkké, vyjmeme je, sundáme provázky a necháme maso ,,odpočinout,, před krájením. Mezitím si omáčku zahustíme dle potřeby moukou rozmíchanou v trošce vody, krátce povaříme, případně dochutíme. Roládky pokrájíme na plátky, které podáváme s houbovou omáčkou.

K roládkám se hodí téměř jakákoliv příloha - rýže, bramborová kaše, knedlíky všeho druhu, těstoviny, noky... .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 9x)
Farfalle s grilovanou paprikou Špagety, penne i farfalle - zamilujte se do těstovin! Články z

Komentáře k receptu: Roládky v houbové omáčce

Komentáře

  1. Martina   19.08.2015 | 16:28 | reagovat | závadný

    Vynikající, děkuji.

  2. Milča   15.07.2013 | 14:29 | reagovat | závadný

    Velká chvála, chutnaly božsky :-) .

  3. rozmarýnka   09.04.2012 | 19:17 | reagovat | závadný

    palec nahoru!

  4. Adéla   31.01.2012 | 10:28 | reagovat | závadný

    Už se mi roládka dusí a pěkně voní. Nemůžu se dočkat až budu nandavat.

  5. Doležalová   08.11.2011 | 19:37 | reagovat | závadný

    Před chvílí jsme s mužem dojedli zbylé roládky z nedělního oběda a musím moc pochválit, byly výborné.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web