Roláda z pražské Koruny

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 6
      ks vejce
    • 1
      ks krém Dr.Oetker (kdo rád krému víc dejte 2 balení)
    • 1
      plechovka kompot Tropický koktejl (je pestrý) a pár kousků od čerstvého ovoce (efektní je hroznové víno,jahody, kiwi)
    • jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozjedeme si troubu(nikoliv manžela buldozerem :-)) tak na 200 °C. Žloutky ušleháme s cukrem(ještě lépe je to ve vodní lázni), vmícháme postupně mouku a nakonec jemně pevný sníh ze zbylých bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír a šup s tím do troby na 6-8 minut. Rozhodně prvních 5 minut nebudeme zvědavě načuhovat, aby nám nevznikla velkoplošná amoleta. Když je dopečeno, lehce narůžovělo, vyjmeme a smotáme i s papírem. Přes roládu hodíme mrsknem vlhkou utěrku a dáme se do krému dle návodu. Lepší a odlehčená varianta s mlékem je lepší. Vychladlý výtvor opatrně rozmotáváme, pěkně jako drahý peršan a zlehka sundáváme papír. Může se přichytit neřád, ale nic se neděje. Na placku rozetřeme 3/4 krému a posázíme okapaným kompotem a ovocem. Stočíme, pomažeme zbytkem. Můžeme posypat kokosem, ořechy, čokohoblinkami, tak jak kdo rád.
2
Na řezu vypadá roláda pěkně, ale moc se ne talířku neohřeje. Na mě málokdy zbývá.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • ivča
    ivča |

    11. 2. 2008 15:44

    právě jsem jí dodělala,chci překvapit přítele,tak jsem zvědavá.bála jsem se, ale myslím, že to dopadlo moc dobře.vršek jsem ozdobila hvězdičkami karamboly a jáhůdkama,já už se těšííím na pochvaluuu,držte mi palce:-)