Autor:

Roláda z pražské Koruny

Střední
Ingredience
Cukr krupice 6 lžíce
Polohrubá mouka 6 lžíce
Vejce 6 ks
Krém
Dr.Oetker (kdo rád krému víc dejte 2 balení)
1 ks
Kompot
Tropický koktejl (je pestrý) a pár kousků od čerstvého ovoce (efektní je hroznové víno,jahody, kiwi)
1 plechovka
Jahody  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Rozjedeme si troubu(nikoliv manžela buldozerem :-)) tak na 200 °C. Žloutky ušleháme s cukrem(ještě lépe je to ve vodní lázni), vmícháme postupně mouku a nakonec jemně pevný sníh ze zbylých bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír a šup s tím do troby na 6-8 minut. Rozhodně prvních 5 minut nebudeme zvědavě načuhovat, aby nám nevznikla velkoplošná amoleta. Když je dopečeno, lehce narůžovělo, vyjmeme a smotáme i s papírem. Přes roládu hodíme mrsknem vlhkou utěrku a dáme se do krému dle návodu. Lepší a odlehčená varianta s mlékem je lepší. Vychladlý výtvor opatrně rozmotáváme, pěkně jako drahý peršan a zlehka sundáváme papír. Může se přichytit neřád, ale nic se neděje. Na placku rozetřeme 3/4 krému a posázíme okapaným kompotem a ovocem. Stočíme, pomažeme zbytkem. Můžeme posypat kokosem, ořechy, čokohoblinkami, tak jak kdo rád.
Na řezu vypadá roláda pěkně, ale moc se ne talířku neohřeje. Na mě málokdy zbývá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Roláda z pražské Koruny

Komentáře

  1. ivča   11.02.2008 | 15:44 | reagovat | závadný

    právě jsem jí dodělala,chci překvapit přítele,tak jsem zvědavá.bála jsem se, ale myslím, že to dopadlo moc dobře.vršek jsem ozdobila hvězdičkami karamboly a jáhůdkama,já už se těšííím na pochvaluuu,držte mi palce:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web