Roláda z mletého bůčku II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g vepřový bůček 650-700, libový
    • 2
      ks houska
    • mléko
    • 250
      g eidam sýr vcelku
    • 1
      lžička vegeta pokud lze bez glutamátu
  • Náplň
    • 300
      g kuřecí játra
    • 150
      g salám dietní apod.
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 2
      ks paprika červená a žlutá - menší
    • 1
      hrst petrželka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • staročeské koření nebo dle chuti
    • sůl
    • olej
    • sádlo případně - kousek
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček umeleme, vložíme do větší misky a přidáme vymačkané housky, které jsme před tím nakrájeli na kostičky a máčeli v mléce. Přidáme jemně nastrouhaný eidam, lžičku vegety a hmotu dobře propracujeme. Pak ji vložíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici odpočinout do druhého dne. Z alobalu odtrhneme dva kusy o délce cca 50 cm, které po delší straně spojíme (důkladně dvakrát - třikrát přehneme), vzniklou plochu vymežeme sádlem nebo olejem a rozprostřeme na ni mleté maso. Plochu poklademe kolečky salámu a pak vrstvou nádivky. Pomocí alobalu pěkně zarolujeme, alobal pevně na všech koncích stskneme, aby nevytékala šťáva. Pečeme na plechu podlité vodou cca hodinu (190 °C), pak alobal otevřeme a necháme "dodělat" kůrčičku.
2
Roláda je výborná s bramborovou kaší, ale také studená s okurkou a chlebem.
3
Nádivka: na tuku zpěníme cibuli a vložíme drobně pokrájená játra, orestujeme, pridáme na kostičky nakrájené papriky, dvě lžíce vody, strouhanku a koření. Do ne už horkých jater zamícháme vejce a petrželku, dle chuti dosolíme.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.