Roláda z mletého bůčku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 3
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 0,3
      l mléko
    • 5
      vejce
    • 1
      sklenice zeleninová směs
    • 250
      g salám Nejlépe Gothaj
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g tvrdý sýr
    • 2
      ks okurka
    • hořčice plnotučná
    • pepř mletý
    • sůl
    • kunovjanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřový bůček vykostíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme solamyl, mléko, sůl, pepř a dobře propracujeme. Směs dáme přes noc do chladničky.
2
Druhý den nejprve usmažíme vejce na polovičce cibule a necháme vychladnout. Na igelitu navlhčeném vodou vypracujeme asi 15 mm silnou placku. Potřeme ji hořčicí, smaženými vajíčky a poklademe plátky salámu (ze salámu jdou také udělat ruličky naplněné páskem sýra). Potom scedíme zeleninu (Moravanku atd.), kterou položíme zároveň s plátky okurek, sýru a zbylé cibule na placku z masa.
3
Můžeme přidat cokoliv podle chuti např. feferonky, houby... Pomocí igelitu roládu stočíme, vložíme na pekáč vymaštěný sádlem, podlijeme trochou vody a dáme péci do hodně vyhřáté trouby asi po 15 min. pak troubu ztlumíme.
4
Pečeme asi 1 hodinu občas polejeme vypečeným tukem a je-li třeba přidáme vodu (ne moc, jen aby nebylo dno pekáče suché).
5
<BR><BR><span class=txtNadpis3>Několik praktických rad!</span><BR>Hlavně je nutné si pohrát se zabalením rolády.
6
Nesmí se rozpadnout. Před uložením na plech je dobré vyhladit povrch mokrou rukou. Přemístění rolády na plech je nejlépe provést tak, že plech položíme na okraj pracovní plochy a pomocí igelitu roládu přetočíme na plech (pozor ať to vše nespadne na podlahu).
7
<BR>Jako příloha bramborová kaše nebo brambory. Za studena z chlebem.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Ježi
    Ježi |

    12. 12. 2011 09:00

    Skutečně výborná. Maso jsem potřela hořčicí, na to šunkový salám, pokrájené 2 Hermelíny a syrovou pokrájenou světle zelenou papriku (té dám příště víc, ta v tom byla super). Roládu jsem jen potřela studenou vodou, trochou vody podlila a upekla. A jen se po ní zaprášilo.

  • pavel kotowski
    pavel kotowski |

    5. 10. 2006 07:48

    Dost narocne na pripravu,vysledek:Vynikajici.

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    2. 3. 2005 12:56

    Hmmmm, moc, moc dobré. Výpek jsem ještě zahustila a polívala s ním brambůrky. Dobrůtka.

  • Václav Bělice
    Václav Bělice |

    30. 7. 2004 10:14

    Roláda se povedla a všem chutnala

  • Lenka Gronychová
    Lenka Gronychová |

    21. 7. 2004 12:58

    Tuto roládu dělám již několik let a je opravdu výborná jak teplá, tak i za studena na chleba.