Autor:

Roláda z mletého bůčku

Obtížné
Ingredience
Vepřový bůček 1 kg
Solamyl (bramborový škrob) 3 lžíce
Mléko 1/4 l
Vejce
Zeleninová směs 1 sklenice
Salám
Nejlépe Gothaj
250 g
Cibule 1 ks
Tvrdý sýr 50 g
Okurka 2 ks
Hořčice plnotučná  
Pepř mletý  
Sůl  
Kunovjanka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Vepřový bůček vykostíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme solamyl, mléko, sůl, pepř a dobře propracujeme. Směs dáme přes noc do chladničky.

Druhý den nejprve usmažíme vejce na polovičce cibule a necháme vychladnout. Na igelitu navlhčeném vodou vypracujeme asi 15 mm silnou placku. Potřeme ji hořčicí, smaženými vajíčky a poklademe plátky salámu (ze salámu jdou také udělat ruličky naplněné páskem sýra). Potom scedíme zeleninu (Moravanku atd.), kterou položíme zároveň s plátky okurek, sýru a zbylé cibule na placku z masa.

Můžeme přidat cokoliv podle chuti např. feferonky, houby... Pomocí igelitu roládu stočíme, vložíme na pekáč vymaštěný sádlem, podlijeme trochou vody a dáme péci do hodně vyhřáté trouby asi po 15 min. pak troubu ztlumíme.

Pečeme asi 1 hodinu občas polejeme vypečeným tukem a je-li třeba přidáme vodu (ne moc, jen aby nebylo dno pekáče suché).

<BR><BR><span class=txtNadpis3>Několik praktických rad!</span><BR>Hlavně je nutné si pohrát se zabalením rolády.

Nesmí se rozpadnout. Před uložením na plech je dobré vyhladit povrch mokrou rukou. Přemístění rolády na plech je nejlépe provést tak, že plech položíme na okraj pracovní plochy a pomocí igelitu roládu přetočíme na plech (pozor ať to vše nespadne na podlahu).

<BR>Jako příloha bramborová kaše nebo brambory. Za studena z chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Roláda z mletého bůčku

Komentáře

  1. Ježi   12.12.2011 | 9:00 | reagovat | závadný

    Skutečně výborná. Maso jsem potřela hořčicí, na to šunkový salám, pokrájené 2 Hermelíny a syrovou pokrájenou světle zelenou papriku (té dám příště víc, ta v tom byla super). Roládu jsem jen potřela studenou vodou, trochou vody podlila a upekla. A jen se po ní zaprášilo.

  2. pavel kotowski   05.10.2006 | 7:48 | reagovat | závadný

    Dost narocne na pripravu,vysledek:Vynikajici.

  3. Jarka L.   02.03.2005 | 12:56 | reagovat | závadný

    Hmmmm, moc, moc dobré. Výpek jsem ještě zahustila a polívala s ním brambůrky. Dobrůtka.

  4. Václav Bělice   30.07.2004 | 10:14 | reagovat | závadný

    Roláda se povedla a všem chutnala

  5. Lenka Gronychová   21.07.2004 | 12:58 | reagovat | závadný

    Tuto roládu dělám již několik let a je opravdu výborná jak teplá, tak i za studena na chleba.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web