Autor:

Roláda, která se vždy povede

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 150 g
Vejce
větší (nebo 5 malých)
4 ks
Cukr krupice 120 g
Na náplň
Mléko 1/4 l
Cukr krupice 170 g
Pudinkový prášek
vanilkový
1 ks
Máslo
Hera
250 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vejce vyšleháme s cukrem do hladké konzistence. Do této hmoty vmícháme mouku. Vlijeme na plech s pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby. Peče se asi 8-10 min. Roládu NEROLUJEME, jen ji stáhneme i s papírem na chladnou podložku.

Krém: svaříme část mléka s cukrem, přilijeme zbylé mléko rozmíchané s pudinkem, uvaříme, přikryjeme pokličkou a bez míchání vychladíme ve studené vodě. Po vychladnutí smícháme s máslem a vyšleháme dohladka. Natřeme na roládu a svineme. Doprostřed můžeme dát banán nebo použít jahodový pudink a kousky jahod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
1-
4.56 18 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 18x)
Čokoládový koláč s polevou 4 báječné koláče z tmavého těsta Články z

Komentáře k receptu: Roláda, která se vždy povede

Komentáře

  1. Anonym   13.12.2007 | 13:59 | reagovat | závadný

    Díky,díky,díky!!!!Je výborná a krém teď použíám úplně do všeho!

  2. Zuzana Šindlerová   30.05.2007 | 15:00 | reagovat | závadný

    Jani, děkuji, zkusím teď tu vaši roládu. O tom jsem taky přemýšlela, mám vestavnou troubu Mielle a k ní byly 3 plechy. Určitě jsou vestavné trouby menší než klasické, ale je to ten největší plech co se tam vejde, je fakt, že roláda byla vyšší, právě 5 vajec mně připadne dost, hodně to nabyde, když se to šlehá.

  3. Jana Tomčíková   29.05.2007 | 22:35 | reagovat | závadný

    Zuzano, dělám roládu podobně jako Lenka D., jen ušlehám 6 lžic cukru moučka se 6 žloutky, přidám postupně 6 lžic polohrubé mouky,pak vařečkou opatrně vmíchám sníh ze 6 bílků a peču klidně i jen na 160°, tak 13-15minut,nechám vychladnout na papíru na pečení a nikdy mi při rolování nepraskne, ačkoliv se nepovažuji za zvlášť zručnou.Není problém ve velikosti plechu a tím pádem i v "tloušťce" rolády?

  4. Zuzana Šindlerová   28.05.2007 | 22:25 | reagovat | závadný

    Jarko, měla jsem ji na povrchu tak, jak píšete, vevnitř úplně světlou, přesto při rolování byly velké praskliny, ale byla vlhká. To už je asi rukama.Nicméně už je pryč celá, syn drží dietu, protože "v těhotenství" přibral, ale toto si neodpustí.

  5. Jarka O.   28.05.2007 | 14:20 | reagovat | závadný

    Roládu nesmíte přepéct. Pečte ji jen do tmavě žluta. Pak by praskat neměla.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web