Roláda Josefa Cardy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
90 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřový bůček libový
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 250
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g šunka 100-150
    • hořčice plnotučná
    • sojová omáčka
    • 50
      g slanina
    • 3
      ks nakládané okurky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Umeleme libový vepřový bůček, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce solamylu, necelý čtvrtlitr mléka, zamícháme a necháme uležet v chladničce do druhého dne. Druhý den celou směs zamícháme a naklademe na namočený igelit a uděláme placku asi 1,5 cm silnou. Pomažeme ji hořčicí, poklademe šunkovým salámem a potřeme usmaženými vejci (lze použít i vejce vařená), poklademe nakrájenou (na proužky) kyselou okurkou.
2
Placku srolujeme, pokapeme sojovou omáčkou a potřeme bílkem, zabalíme do alobalu a upravíme do šišky, kterou vložíme do pekáčku s trochou vody. Pečeme asi 3/4 hodiny. Asi 1/4 hodiny před ukončením pečení alobal rozevřeme a roládu poklademe plátky slaniny a necháme dopéci, až šiška bude mít opečený povrch.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.