Autor:

Rokfórový koláč

Střední
Na 12 kousků
Máslo 240 g
Bílé víno 100 ml
Hladká mouka 400 g
Sůl  
Šalotka 500 g
Rokfór
(popř. Niva)
400 g
Zakysaná smetana 300 ml
Vejce 4 ks
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mléka / sýra

Rozehřejeme 200 g másla, rozmícháme je s vínem, moukou a špetkou soli, vypracujeme pružné těsto, které dáme na 30 minut do chladničky.

Šalotky oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve zbylém másle je 10 minut opékáme a poté necháme vychladnout.

V zakysané smetaně rozšleháme vejce a vmícháme kostky sýra. Přidáme šalotky, osolíme a opepříme.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme tukem, vyložíme těstem a vytvarujeme okraj. Na těsto rozložíme sýrovou hmotu a v troubě pečeme 30 minut dozlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hráškovo-parmazánové suflé Neodolatelné recepty z jarní zeleniny Články z

Komentáře k receptu: Rokfórový koláč

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web