Rohlíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g máslo
    • 250
      g hladká mouka
    • 120
      g cukr
    • 200
      g strouhané ořechy
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      ks vanilka nebo vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uhněteme těsto a necháme ho několik hodin uležet (může být i přes noc). Poté ho rozválíme na rohlíčky, které pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 5-10 minut. Správně upečené cukroví poznáme tak, že dostane matnější barvu. Při pečení ho samozřejmě musíme neustále hlídat, neboť v každé troubě se peče trochu jinak.
2
Nakonec ho můžeme ozdobit karobouvou nebo citronovou polevou, slepit marmeládou apod. I do tohoto těsta můžeme přidat 1-2 polévkové lžíce karobu a tím získat další druh cukroví.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    23. 12. 2007 09:38

    No karob? To seš přece ty ha aha

  • Anna
    Anna |

    12. 12. 2006 08:45

    Zkusila jsem karob do jiného cukroví. je to zajímavá chut, uvidím jak bude rodině chutnat až cukroví dám na stůl o svátcích. Pokud máte rádi klasickou chut vánočních rohlíčků, jedny upečte klasickým způsobem, druhé s karobem , aby vůbec rodině chutnaly. Vloni jsem takhle pohořela, když jsem do jednoho lineckého těsta přidala anýz, dětem to nechutnalo vůbec, pouze některým dospělým a ti se mohli přetvařovat. Letos to nezařazuju, a zkouším jiný druhy.

  • Jana Z
    Jana Z |

    11. 12. 2006 14:09

    Karob je svatojánský chléb a slouží jako zdravější náhrada kakaa.Obsahuje méně tuku ale více cukru než kakao

  • duška
    duška |

    11. 12. 2006 13:08

    karob je neco jako kakao, jen jeste zdravejsi, dela se z toho i "cokolada"..moc dobre

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    11. 12. 2006 12:11

    Co je to karob ?