Roastbeef

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí roštěná
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso na povrchu ostrým nožem seřízneme a odstraníme tuk a spodní blánu masa. Pak maso hladkou stranou paličky naklepeme, aby bylo pružnější.
2
Osolíme, opepříme, polijeme olejem, rukou prohněteme a necháme odležet.
3
Na rozehřátém oleji maso z obou stran opečeme. Poté maso ihned pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě. Po dopečení nemá být maso na dotyk měkké, ale pružné.
4
Při podávání roastbeef krájíme na tenké plátky. Podáváme teplý s brambory nebo se zeleninovými saláty, nebo studený. Plátky roastbeefu využíváme i na zdobení obložených chlebíčků.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Jindra Zizka
    Jindra Zizka |

    15. 1. 2006 15:20

    UDELAL jsem ho z vysokýho zadního, ale marinoval dva dny. No žrádlo s opečeným bramborem, tatarkou a zapíjel černým kozlem. ještě mám kus v troubě a bude k večeři s okurnkou a dresingem za studena