Rizoto se slaninou a cherry rajčátky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 25
      g máslo
    • 300
      g rýže
    • 100
      ml bílé víno
    • 150
      g cherry rajčátka
    • 700
      ml drůbeží vývar
    • 50
      g parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu nakrájenou na proužky necháme na pánvi vyškvařit (pro méně tučnou a mastnou variantu vyškvařený tuk slijeme), přidáme 25 g másla a cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme 300 g syrové rýže, promícháme. Přidáme 100 ml bílého vína, necháme vsáknout.
2
Přidáme přepůlená cherry rajčátka a 700 ml drůbežího vývaru, promícháme a dáme do vyhřáté trouby na 180°, zakryté pod poklicí či alobalem péct na cca 20 min (dle použité rýže). Promícháme s většinou parmazánu, zbytek použijeme při podávání.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Emko01
    Emko01 |

    6. 10. 2016 19:25

    Super recept, jednoduché a velmi chutné. :) Jen jsem místo parmazánu použila kozí sýr. Skvělá véča

  • Emko01
    Emko01 |

    6. 10. 2016 19:24

    Super recept, jednoduché a velmi chutné. :) Jen jsem místo parmazánu použila kozí sýr. Skvělá véča