Rizoto s ořechy (Risotto alle noci)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g rýže
    • 30
      g máslo
    • 3
      lžíce lučina
    • 12
      ks vlašské jádra
    • vývar
    • olej
    • 100
      g sýr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • bílé víno lze nahradit vývarem, případně brandy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozpustíme máslo s olejem. Přidáme rýži, mícháme, až se opraží, potom za stálého míchání přidáváme horký vývar. Cca po 15-ti minutách vaření osolíme, přidáme lučinu, nasekané ořechy a pepř, sýr. Při pražení rýže můžeme přidat víno či brandy.

Komentáře k receptu

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    23. 9. 2009 18:20

    Super, dělala jsem z již uvařené rýže a dávala jsem Almette, ale i tak to bylo moc fajn, lehké a superrychlé.

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    23. 9. 2009 18:18

    Super, zbyla mi rýže a nevěděla jsem co s ní a tohle je moc fajn a super rychlé. Místo Lučiny jsem dala Almette.