Rizoto s mozzarellou a Gorgonzolou

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      kostka masox
    • 100
      g mozzarella
    • 50
      g gorgonzola strouhaná /nebo niva
    • olej
    • parmazán případně

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme rýži a zalijeme vodou. Přídáme bujón a mícháme, dokud se rýže nezačne vařit.
2
Zakryjeme pokličkou a necháme vařit.
3
Do uvařené rýže vmícháme nastrouhanou mozzarellu a nivu, případně i parmezán.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    5. 1. 2013 21:08

    Nevím, u tohoto receptu mi chybí jak kus postupu, tak i nějaké další suroviny. Není psáno, na kolik rýže s jakým množstvím vody (vesměs se dává vody 2,5 x tolik, co rýže, ale určitě se to nevaří v hrnci zakrytém pokličkou, jak je zde uvedeno, to by se rýže rozvařila mnohem dřív, než by se vypařila voda z hrnce). Taky mi tam chyběla nějaká surovina na barevné oživení (rajče, paprika, jarní cibulka). Na druhou stranu chválím výběr sýrů, kde se tu nejedná o klasický eidam s nivou :) Jinak recept jsem zkoušela, řekla bych, že dané množství je tak na 300 g neuvařené rýže.

  • Tereza T
    Tereza T |

    10. 5. 2011 17:00

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva |

    10. 5. 2011 16:19

    Rajcata se nam ztratila z postupu...