Autor:

Rizoto raz dva

Snadné
Ingredience
Máslo 100 g
Cibule
2-3
3 ks
Česnek 3 stroužek
Anglická slanina 100 g
Rýže 300 g
Sterilovaný hrášek 200 g
Vývar  
Sůl  
Pepř mletý  
Tvrdý sýr
Na posypání
 
Petržel  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Na másle zpěníme jemně krájenou cibuli, lisovaný česnek, nakrájenou slaninu, osolíme a opepříme. Chvilku restujeme a přidáme spařenou okapanou rýži, hrášek, promícháme a zalijeme vývarem. Dáme dusit do trouby. Hotové sypeme strouhaným sýrem. Můžeme ozdobit rajčaty a zelenou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3+
3.33 3 5 1

Komentáře k receptu: Rizoto raz dva

Komentáře

  1. Amy -   08.07.2009 | 20:56 | reagovat |

    máte pravdu. KVALITNÍ. Ale běžný olej v litrových petkách není kvalitní. Není lisovaný zastudena, dokonce ani za tepla, ale chemicky!

  2. Radka Křížová   08.07.2009 | 9:25 | reagovat |

    nám bylo řečeno-od profesora analýzy potravin-že kvalitní slunečnicovej nebo řepkovej olej je po zdravotní stránce srovnatelný s běžným olivovým a rozhodně zdravější,než olivový olej z pokrutin..samozřejmě nemluvím o extra virgin.

  3. Anonym   04.02.2007 | 16:45 | reagovat |

    Terezo a Danieli,olivový olej se VELMI hodí k tepelné úpravě,protože má vysoký tzv.kouřový bod,ale samozřejmě ne panenský.Lucie

  4. Anonym   04.02.2007 | 13:01 | reagovat |

    Při kolika stupních dusíme?

  5. Verca   19.01.2007 | 8:01 | reagovat |

    Ja pouzivam pri tepelne uprave take vetsinou olivovy olej, ale obycejny, tj. ne extra panensky. Extra panensky patri podle me do studene kuchyne. I me to tak vice chutove vyhovuje. A rizoto bylo mnam mnam :o)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web