Autor:

Rizoto a la kung pao

Snadné
Ingredience
Rýže 2 balíček
Vepřové maso ve vlastní šťávě 1 plechovka
Mražená zelenina
např. Wok atp.
1 balíček
Arašídy
pražené
1 šálek
Rostlinný olej  
Cibule 1 ks
Pepř mletý 1 špetka
Paprika - sladká
i ostrá
1 špetka
Hřebíček 1 špetka
Kari 1 lžička
Sůl 1 špetka
Cukr
popřípadě sladký kečup
1 lžička
Sojová omáčka 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z rýže, Vepřové

Uvaříme rýži v zeleninovém vývaru se 3-5 hřebíčky. Nahrubo pokrájenou cibuli zesklovatíme a přidáme mraženou zeleninu. Krátce orestujeme a přidáme maso z konzervy. Okořeníme mletým pepřem, paprikou, kari, nebo hotovou směsí na čínu. Podlijeme trochou vody, aby se směs nepřichytávala ke dnu, a přisypeme arašídy. Opět krátce podusíme, aby arašídy změkly a obsah vody se zredukoval. Zakápneme sojovou omáčkou a vmícháme uvařenou rýži. Dochucujeme solí a cukrem, kdo má rád, použije sladký kečup.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bistecca di manzo Lehké recepty přímo od moře - část II. Články z

Komentáře k receptu: Rizoto a la kung pao

Komentáře

  1. Jan Matěj Kubík   09.11.2010 | 16:07 | reagovat |

    zařazení v kategorii "bezmasé" mne trochu mate..

    1. Tereza T   09.11.2010 | 16:30 | reagovat |

      Opraveno, děkujeme za upozornění.

  2. Monika Viktorinová   06.12.2007 | 9:24 | reagovat |

    Tento recept se mi líbí...maso z konzervy mi chutná...vyzkouším dnes k večeři..

  3. Kamil Horák   12.11.2007 | 15:49 | reagovat |

    Díky luku3 za podporu, nicméně s tímto Anonymem, který se celou dobu snaží "nenápadně" poukázat na to, že má vysokoškolský titul, nemá smysl ztrácet v diskusi čas. To co Anonym baštil v době komunismu, kdy vysokoškolsky studoval, se s dnešní stravou nedá srovnávat.

  4. Anonym   10.10.2007 | 9:56 | reagovat |

    Říkat tomu rizoto ještě větší? Kdy už české, post-komunistické kuchařky pochopí, že rizoto je vážně delikatesa a vaření zabere spoustu práce a je to uplně o něčem jiném. Konzervy jsou plné éček. Nevím, kdo by to dal dítěti.

  5. Anonym   09.10.2007 | 18:07 | reagovat |

    PS: A říkat tomu Kung pao je od autora hooodně velká drzost

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web