Autor:

Rizoto a la kung pao

Snadné
Ingredience
Rýže 2 balíček
Vepřové maso ve vlastní šťávě 1 plechovka
Mražená zelenina
např. Wok atp.
1 balíček
Arašídy
pražené
1 šálek
Rostlinný olej  
Cibule 1 ks
Pepř mletý 1 špetka
Paprika - sladká
i ostrá
1 špetka
Hřebíček 1 špetka
Kari 1 lžička
Sůl 1 špetka
Cukr
popřípadě sladký kečup
1 lžička
Sojová omáčka 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z rýže, Vepřové

Uvaříme rýži v zeleninovém vývaru se 3-5 hřebíčky. Nahrubo pokrájenou cibuli zesklovatíme a přidáme mraženou zeleninu. Krátce orestujeme a přidáme maso z konzervy. Okořeníme mletým pepřem, paprikou, kari, nebo hotovou směsí na čínu. Podlijeme trochou vody, aby se směs nepřichytávala ke dnu, a přisypeme arašídy. Opět krátce podusíme, aby arašídy změkly a obsah vody se zredukoval. Zakápneme sojovou omáčkou a vmícháme uvařenou rýži. Dochucujeme solí a cukrem, kdo má rád, použije sladký kečup.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Rizoto a la kung pao

Komentáře

  1. Jan Matěj Kubík   09.11.2010 | 16:07 | reagovat |

    zařazení v kategorii "bezmasé" mne trochu mate..

    1. Tereza T   09.11.2010 | 16:30 | reagovat |

      Opraveno, děkujeme za upozornění.

  2. Monika Viktorinová   06.12.2007 | 9:24 | reagovat |

    Tento recept se mi líbí...maso z konzervy mi chutná...vyzkouším dnes k večeři..

  3. Kamil Horák   12.11.2007 | 15:49 | reagovat |

    Díky luku3 za podporu, nicméně s tímto Anonymem, který se celou dobu snaží "nenápadně" poukázat na to, že má vysokoškolský titul, nemá smysl ztrácet v diskusi čas. To co Anonym baštil v době komunismu, kdy vysokoškolsky studoval, se s dnešní stravou nedá srovnávat.

  4. Anonym   10.10.2007 | 9:56 | reagovat |

    Říkat tomu rizoto ještě větší? Kdy už české, post-komunistické kuchařky pochopí, že rizoto je vážně delikatesa a vaření zabere spoustu práce a je to uplně o něčem jiném. Konzervy jsou plné éček. Nevím, kdo by to dal dítěti.

  5. Anonym   09.10.2007 | 18:07 | reagovat |

    PS: A říkat tomu Kung pao je od autora hooodně velká drzost

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web