Rizoletto

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso
    • 350
      g exkluzive mražená polévková směs od diony
    • rýže Nejlépe Panzani
    • 1
      ks cibule
    • kmín
    • rostlinný olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tenhle recept vzniknul takřečeno jako z nouze ctnost. Vzniklo ale velmi lahodné jídlo, které je nejblíže rizotu. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na rostlinném oleji nejlépe na velké pánvi. Přidáme mleté vepřové maso, osolíme a vařečkou maso roztláčíme a promíchávame s olejem, podlijeme asi 1 dl vody a pokračujeme. Přidáme kmín a černý mletý pepř.
2
Směs mícháme a dusíme asi 1 hod. na mírném ohni. Každých 5 minut dobře odspoda zamícháme, a když třeba podlijeme vodou. Po 1 hod. dušení přidáme zeleninovou směs, uvedeme do varu a dusíme ještě asi 8 minut. (Na konci dušení už nesmí být ve směsi masa a zeleniny moc vody). Sáčkovou rýži uvaříme dle návodu. Na 1 sáček připadne asi 1/4 masovo zeleninové směsi, kterou s rýží dobře rozmícháme.
3
Podáváme s okurkou, nebo vhodným zeleninovým salátem. Mně na tomhle jídle překvapila nesmírně lahodná chuť, kterou jsem vůbec neočekával, je to ale díky té zeleninové směsi.
Zařazení: Maso Mleté Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.