Řízky ve sněhovém těstíčku

Hodnocení:

Moje:

45 minut
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kuřecí maso nebo vepřové řízky
    • 50
      g uzený sýr
    • 100
      g strouhanka
    • hořčice
    • 4
      ks bílek
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • tuk
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájejte na 4-5 řízků, naklepejte, osolte, potřete hořčicí a nechte chvíli odležet.
2
Nastrouhaný sýr smíchejte se strouhankou a v této směsi řízky obalte.
3
Z bílků ušlehejte řidší sníh a promíchejte ho se solamylem.
4
Obalené řízky namáčejte do sněhového těstíčka a osmažte je po obou stranách dorůžova.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    18. 1. 2007 17:13

    Obdoba je Milánsky rezen, v ktorom sa pouzíva kasovité cestícko obsahujúce nastrúhaný parmezán, múku, vajce a mlieko. Výsledok je velmi chutný, zaujímavejsí nez Parízsky rezen (cestícko bez parmezánu a bez múky).

  • helena pelichova
    helena pelichova |

    18. 1. 2007 15:15

    nic nevyteče,zkoušejte znovu.

  • Renata Kolářová
    Renata Kolářová |

    18. 1. 2007 13:23

    Myslím,že sýr vám musí 100 % vytéct. Kdysi jsem podobný recept také zkoušela a pak jsem nemohla pánev ani vydrhnout.