Řízky "no nazdar"

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
60 minut
1
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové maso řízky (případně telecí nebo kuřecí)
    • sůl
    • pepř celý v nálevu - lze i bez něj
  • Do pekáčku
    • poličan pár koleček
    • šlehačka
    • hermelín
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem (trochu osolit, opepřit podle toho jak je slaný Poličan a jestli přidáme nakládaný pepř), lehce poprášíme a velmi krátce a zprudka opečeme na pánvi.
2
Řízky pak přesuneme do pekáče, položíme na ně kolečka Poličanu, zalijeme šlehačkou ve které rozmícháme panáka rumu a sójové omáčky. Nakonec poházíme několika kuličkami pepře a přikryjeme nahrubou nastrouhaným Hermelínem.
3
Velmi zvolna zapékáme. "Cmudíme" skoro hodinu a podáváme s kroketami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vanda
    Vanda |

    19. 8. 2013 15:15

    Už nikdy =-O !

  • Jana Klímová
    Jana Klímová |

    25. 9. 2008 11:38

    Výborné,posypala jsem to kořením 7 pepřu od Vitany a fakticky dobré ...

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    17. 3. 2008 09:15

    Moc dobrý oběd, výborné s rýží.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 2. 2008 14:12

    No nazdar

  • Dagmar Myšková
    Dagmar Myšková |

    22. 2. 2008 09:38

    Výborný recept, moc nám chutnalo daváme 1*