Řízky naruby III.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřová kýta
    • 200
      g anglická slanina
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      plechovka nákládané žampiony
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g strouhanka
    • tuk na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme nejdříve ve strouhance a potom ve vajíčku. Na pánvi - nejlépe teflonové, rozehřejeme olej a řízky v něm zprudka osmažíme a dáme bokem na talíř.
2
Nachystáme si nějakou zapékací mísu, do té na dno naskládáme plátky anglické slaniny tak, abychom pokryli dno. Na slaninu naskládáme vrstvu osmažených řízků, na řízky dáme vrstvu rajčat nakrájených na plátky, na to vrstvu žampionů a na to plátky anglické slaniny. Poslední vrstva jsou zase řízky. Zalijeme troškou oleje, zakryjeme poklicí a dáme do trouby asi na hodinu. Před koncem pečení poklici odkryjeme.
3
Podáváme s kaší.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Sísa
    Sísa |

    12. 1. 2007 06:34

    Tenhle recept dělám, ale přidávám místo rajčat a žampionů cibuli na kolečka.