Řízky na smetaně

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové maso nebo krůtí
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 0,5
      lžička tymián
    • 1
      l červené víno
    • 1
      l zakysaná smetana
    • 1
      lžička hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rychle opečeme po obou stranách na oleji. Potom přidáme sladkou papriku, tymián, lehce zaprášíme moukou, zalijeme vínem a podusíme do měkka. Nakonec přidáme kysanou smetanu, promícháme, krátce prohřejeme a podáváme s rýží nebo pečenými brambory.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Kájina
    Kájina |

    7. 2. 2007 17:12

    S tím vínem bílým to vyzkouším a díky za rady při sražení. Taky mi říkala kolegyně, že mám přidat do smeany tu lžičku hladké mouky, jak je tam uvedena, tak uvidím co to udělá

  • jířa
    jířa |

    7. 2. 2007 00:21

    Kájino, taky se mi to stává, prý by kysaná smetana neměla přejít varem, aby se to nesrazilo. Já na to mám jednoduchý recept, když se něco takového stane - omáčku dám do mixéru. Ale často zbaběle raději použiju 12% smetanu na vaření, tam je to se zárukou. Ale kuchařský profík nejsem, jen takové moje zkušenosti...:-))

  • D K
    D K |

    6. 2. 2007 17:58

    S červeným vínem to není ono. Dělám něco podobného s bílým vínem a to má mnohem lepší chuť.

  • Kájina
    Kájina |

    6. 2. 2007 17:22

    V neděli udělám, i když nemám se smetanou moc dobré zkušenosti, často se mi srazí, nevíte jak na to?

  • Silva Machová
    Silva Machová |

    6. 2. 2007 09:24

    Také dělávám,někdy přidám i hříbky,je to rychlé a dobré:)

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    4. 2. 2006 12:55

    Je to spíš taková minutka k hranolkům, krásná šťáva