Řízky jinak

Hodnocení:

Moje:

45 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso řízky (mohou být i kuřecí)
    • sůl
    • hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka v poměru 1:1 s kokosem
  • Omáčka
    • 3
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 120
      g jablka
    • 3
      lžička kari
    • 125
      ml sladká smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance smíchané s kokosem. Na oleji z obou stran smažíme.
2
Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a kari a krátce opražíme. Zalijeme smetanou nebo mlékem a rozvaříme na hladkou omáčku. Do omáčky nastrouháme oloupané jablko a chvíli povaříme.
3
Řízky podáváme s rýží nebo brambory přelité omáčkou.
4
Poznámka: takto obalované řízky jsou výborné i bez omáčky, klasicky podávané s brambory nebo bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Yveta
    Yveta |

    7. 2. 2007 08:46

    Tak tento recept vypada bombasticky labuznicky vynikajici. Urcite vyzkousim. Dekuji. Kari, smetanu a jablka tuto kombinaci v omacce miluji, jedla jsem ji u pratel a bylo to opravdu fantasticke. Pani Terezko, dekuji moc.