Autor:

Risotto s masem a zeleninou

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Rýže
větší
1 hrnek
Vepřové maso ve vlastní šťávě
nejlépe 300g značky Oldenhäuser
1 plechovka
Cibule 1 ks
Bílé víno 2 dl
Zeleninový vývar 2 kostka
Sádlo
nebo olej
2 lžíce
Kukuřice 2 hrst
Hrášek 2 hrst
Parmazán
na posypání
1 hrst
Risotto s masem a zeleninou

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

2 kostky zeleninového bujonu rozpustíme v 1 litru vody a necháme na nejmenším hořáku na minimum, aby nám vývar zůstával teplý.

Maso nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi.

Sádlo nebo olej zahřejeme v hrnci, orestujeme cibuli nakrájenou na malé kousky, přidáme rýži a také chvilku orestujeme.
Podlejeme vínem a stáhneme plamen. Poté, co se víno začne vypařovat, přilejeme zhruba 2 naběračky vývaru, mícháme, až se vývar vypařuje, opět přilejeme vývar a takto opakujeme, dokud rýže není hotová.
Je to „makačka“, ale risotto se hold takto dělá. :-)

Kukuřici s hráškem si povaříme do změknutí (cca 5 minut).

Maso zahřejeme a nakonec vše smícháme dohromady a můžeme podávat třeba posypané parmezánem.

Přeji dobrou chuť, doufám, že bude chutnat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Vegetariánské kuličky v pita chlebu Červené zelí: Dokonalý životabudič. Připravte si 4 originální recepty. Články z

Komentáře k receptu: Risotto s masem a zeleninou

Komentáře

  1. Maki712   14.12.2012 | 19:44 | reagovat | závadný

    Beru připomínku, ale tohle je jen jedno risotto, které děláme. Děláme i další, s masem a houbami, smetanou nebo s krevetami či humrem-to už je potom samozřejmě nákladnější. Sem jsem dala toto, protože vím, jak lidé chtějí jen to nejlevnější :-\ A co se parmezánu týče, mně zas tak drahý nepřijde, když si koupíš kousek, tak ti vydrží poměrně dlouho.

  2. kykiryki   14.12.2012 | 19:26 | reagovat | závadný

    Věřím, že to může chutnat, ale použít do jednoho jídla extrémně levné suroviny jako je masová konzerva či bujón a na závěr vše posypat parmezánem mi připadá poněkud zvláštní. Raději bych investovala do skutečného masa a trochy zeleniny pro domácí vývar a místo parmezánů zkusila Gran Moraviu - finančně to vyjde nastejno, jen výsledek se bude lišit.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web