Autor:

Risi e bisi

Střední
Ingredience
Olivový olej 2 lžíce
Máslo
lze vynechat
4 lžíce
Hrášek
mladý, může být i mražený
3 sklenice
Strouhaný parmazán 5 lžíce
Cibule
malá, nadrobno nakrájená
1 ks
Petrželka 3 lžíce
Krátkozrnná rýže
jako na italské risoto
1 sklenice
Vývar
kuřecí
6 sklenice

Postup přípravy:

V kastrole usmažíme na lžíci másla 1 sklenici hrášku (1-2 minuty). Ten pak rozmixujeme s lžící parmezánu a lžící másla.

Na zbylém tuku usmažíme cibuli 1 min., přidáme petrželku a smažíme 2 minuty. Přidáme 2 sklenice hrášku a rýži. Mícháním obalíme v másle. Přidáme hráškové pyré a vývar. Vaříme 15 minut.

Podáváme posypané petrželkou a místo soli přichucujeme parmezánem.

Tato hustá polévka nebo řídké rizoto, může být večeří sama o sobě, nebo můžeme přidat desert. A protože je tento recept z Benátek, tak třeba Benátský mrkvový zákusek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Zapečené brambory se slaninou Milované brambory Články z

Komentáře k receptu: Risi e bisi

Komentáře

  1. Lidka Kábrtová   19.10.2005 | 10:30 | reagovat |

    I mně občas ujede myš... :-))).

  2. Jana z VM   19.10.2005 | 10:27 | reagovat |

    Před naším kocourem myš utíká ....

  3. Kuchařka on-line   19.10.2005 | 10:22 | reagovat |

    Omlouvám se za to zařazení, ujela mi myš...

  4. Helena Abouzeidova Mudr   19.10.2005 | 10:14 | reagovat |

    Risi e bisi je smostatny chod,neni to polevka,ma konsistenci ridciho rizota.Velci kuchari tvrdi,ze se ma pouzivat jen uplne cerstvy hrasek,jinak to nebude ono,ale cerstvy hrasek se da sehnat tezko.Z casti hrasku ale delaji krem(rozmackanim,rozmixovanim,prepasirovanim).Pomer ryze a vyvaru zavisi na kvalite ryze jak moc nabobtna a nakolik se rozpadne,to se musi vyzkloset s ryzi kterou mame k disposici.

  5. Lidka Kábrtová   18.10.2005 | 19:13 | reagovat |

    Skutečně si nejsem jistá, ale Risi e bisi se považovalo vždy za vrchol italského kulinárního umění - prostě speciální rizoto s hráškem. Ale nikdy jsem neslyšela, že by se hrášek mixoval a také toho vývaru mi přijde trochu moc. Rizoto má být mazlavé, tekutejší, ale rozhodně se nejedná o polévku.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web