Risi-Bisi po mém

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek mražený hrášek
    • 1
      hrnek sýr
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      hrnek zeleninový vývar
    • 1
      hrnek mléko
    • pepř mletý
    • 1
      hrnek rýže dlouhozrnná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do většího hrnce dáme máslo a olivový olej a cukr. Zpěníme cibuli pokrájenou na půlkolečka, poté přidáme hrášek a propláchlou rýži. Zalijeme vývarem a necháme vařit na nejmenším plameni 15 minut. Poté přidáme vlažné mléko a strčíme do předehřáté trouby.
2
Pečeme asi 15 minut. Poté troubu vypneme, přidáme půl hrnku sýra, zamícháme, přiklopíme a necháme dojít ještě 10 minut. Nandáme do mělkého talíře posyme sýrem a mletým pepřem.
3
Dobře k tomu chutná zeleninový salát.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    9. 3. 2007 10:32

    Paní Markéto, díky za tip, fazolky (zelené nebo bílé) ty já můžu. Vyzkouším dnes na večeři.:-)

  • engliš
    engliš |

    7. 3. 2007 16:19

    dobrý jsou i sterilovaný fazolky:o)))doufám že bude chutnat...

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    7. 3. 2007 12:26

    Zase nějaká dobrůtka, ty Vaše recepty jsou fakt super. Ukládám do oblíbených a vyzkouším dnes na večeři, jen místo hrášku použiji kukuřici, hrášek totiž nemusím.