Římský květák

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • rajský protlak Či konzervovaná rajčata
    • 2
      stroužek česnek
    • petržel
    • olivový olej
    • provensálské koření (Oregáno, bazalka, tymián, saturejka)
    • pepř mletý
    • sůl Nebo vegeta
    • parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji necháme zhnědnout česnek nakrájený na kousky (zakápneme vodou, aby nezhořkl). Přidáme syrový květák rozebraný na růžičky, přidáme petrželku, krátce opečeme, dokud se olej nevsákne, podlijeme vodou, osolíme či okořeníme vegetou a vmícháme protlak. Dusíme do změknutí.
2
Podáváme zasypené parmezánem a s francouzskou bagetou.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Trimila
    Trimila |

    25. 6. 2013 21:51

    Omlouvám se, chtěla jsem oznámkovat 1, ale stiskla jsem na 2. konci a je tam 5 a nevím, jak to odstranit. Mrzí mě to. Tento pokrm vařívám, tentokrát jsem se držela Vašeho receptu, výsledek super. ;-)

  • miša r.
    miša r. |

    14. 2. 2007 22:01

    Znám,dělám to stejně jen místo parmezánu nastrouhám obyčejnou cihlu.Je to dobré i s vařenými brambory či chlebem.