Římské kuře na pánvi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (menší)
    • 40
      g uzené maso
    • 40
      g slanina (Obojí lze nahradit uzeným bůčkem nebo anglickou slaninou)
    • rajčata Nebo kečup (obojí)
    • tuk Na pánev
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      stroužek česnek
    • oregáno (Majoránka)
    • 1
      dl bílé víno
    • hovězí vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme na menší kousky bez kostí, osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi na tuku společně s uzeným a slaninou. Přidáme drcený česnek, oregáno, podlijeme vínem a dusíme. Později přidáme oloupaná a nakrájená rajčata (kečup) a dodusíme pod poklicí. Šťáva má být hustá a tmavá, maso v ní nemá plavat.
2
**Příloha:** brambory, hranolky, rýže.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • fpazdera
    fpazdera |

    2. 1. 2016 23:46

    Tento recept mi připomíná kuře marengo, chybí jen žampiony.