Autor:

Řezy z červeného vína

70 minut PT0H70M
Snadné
Ingredience
Hera 250 g
Cukr 250 g
Vejce 4 ks
Skořice 1 lžička
Hřebíček 1/2 lžička
Polohrubá mouka 250 g
Červené víno 125 ml
Čokoláda na vaření 100 g
Prášek do pečiva 1/2 balení
Tuk  
Poleva
Moučkový cukr 200 g
Citronová šťáva 1 lžíce
Hřebíček
nebo skořice
1 špetka
Červené víno
trochu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Máslo, cukr a vejce utřeme nejlépe ve šlehači. Do ušlehané hmoty přidáme ostatní přísady a promícháme. Menší plech s vyšším okrajem nebo pekáček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a vlijeme těsto.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut. Po upečení nalijeme na vlahý koláč polevu, po částečném zaschnutí krájíme na menší čtverečky. Na polevu všechny přísady utřeme asi po dobu 15 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
2+
4.47 17 5 1
Valentýnské pokušení ke kávě i čaji Články z

Komentáře k receptu: Řezy z červeného vína

Komentáře

  1. pippiva   29.12.2010 | 14:18 | reagovat |

    Nejak moc vina... :-\

    1. Tereza T   03.01.2011 | 16:01 | reagovat |

      Opraveno, díky.

  2. Vepřeková   01.12.2007 | 10:48 | reagovat |

    výborné, udělám jako řezy na vánoce. Přidala jsem čokoládu mandlovou hořkou. Mňam.

  3. iva nemcova   28.11.2007 | 15:35 | reagovat |

    Recept me lakal,nechtelo se mi cekat az do vikendu s pecenim,tak jsem upekla polovicni davku uz dnes...Vyborne!Cast mouky jsem nahradila Solamylem,toho vina jsem dala vic(testo bylo moc huste),krehoucke,nadychane,vonave....Komu chutna svarene vino-puste se do toho.davam 1

  4. Karina   27.11.2007 | 16:40 | reagovat |

    Tak upřímně, jak jsem se na tento recept těšila, tak výsledek mě nějak neuchvátil...moc sladký, chutná to jak svařený víno..

  5. Dana   26.11.2007 | 10:43 | reagovat |

    Řezy byly opravdu výborné, jen ta konzistence těsta byla příliš tuhá na to, abych těsto vlila na plech. Musela jsem přidat více vína. Možná příště tuk rozpustím, nebo mi dá někdo jinou radu? Ale chuťově za 1.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web