Řezy se šlehačkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 4
      ks žloutek
    • 4
      ks sníh z bílku
    • 1
      dl voda
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 1
      l mléko
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • kakao
    • skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný plech s vyšším okrajem. Mezitím jsme uvařili 2 sáčky vanilkového pudinku v 1 l mléka (můžeme ho osladit), polovychladlý rozprostřeme na těsto a dáme péci.
2
Pečeme 45 minut při 150-170 °C. Po upečení necháme vychladnout a pak potřeme náplní.
3
Náplň: ušleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme 2 zakysané smetany a 1 vanilkový cukr. Hotové posypeme kakaem nebo skořicí. Dáme do lednice.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 3. 2005 10:06

    Rádo se stalo¨:-))

  • L.
    L. |

    22. 3. 2005 09:04

    Jani, opravdu moc děkuju. Vyzkouším to. :-)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    21. 3. 2005 15:56

    Je důležité, aby šlehačka byla opravdeu dobře vychlazená a také je dobré, když je vychlazená i nádoba, v níž se šlehá. Já šlehám ve skleněné míse, kterou mám pořád v chladnu, ztužovač nepoužívám a musím říct, že se mi šlehačka za celou dlouhou dobu mých cukrářských pokusů srazila pouze jednou v létě, když jsem ji vytáhla z ledničky a šlehala ji až za delší dobu.

  • L.
    L. |

    20. 3. 2005 22:38

    Zní to báječně. Akorát mám problémy se šleháním šlehačky. Často mi nezhoustne,jak bych potřebovala, přestože používám ztužovač. Mohli byste mi prosím poradit, jak na ni? :-) Díky

  • Martina Vraná
    Martina Vraná |

    17. 3. 2005 21:52

    Já znám trošku jiný recept. Jmenuje se Valentýnský koláč. Je tam změna v tom, že půlku těsta necháte světlou a půlku obarvíte kakaem. Těsta potom cik cak nalijete na plech Pudink vařím ze dvou pytlíků (jakákoliv příchuť, třeba malina) a 1/2 litru mléka. Je potom hustší a klade se po lžičkách do těsta. Jak už bylo řečeno udělá krásné dolíčky. Navrch šlehám pouze zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a posypu strouhanou čokoládou. Vyzkoušejte :o))

  • as
    as |

    10. 3. 2005 07:55

    Já tento typ moučníku dělám z receptu Slavnostní buchta a tam je pouze 1/2 litru mléka a stačí to. Musím se přiznat, že jsem ji teď o víkendu pekla a i s tím 1/2 l mléka jsem hlídala, aby mně nepřetekla. Natož s 1 litrem! Možná i po vychladnutí se musí více rozpadat. My ji konzumujeme lžíčkou.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    9. 3. 2005 16:22

    I mně, zkušené kuchařce, se stalo, že puding vytékal z plechu! A to jsem měla plech opravdu s vysokým okrajem. Bylo to k vzteku - smrad, zadělaná trouba, prostě žádná radost z dobrého koláče!! Už jsem ho podruhé nedělala ... Zdá se mi, že toho pudingu je moc, stačilo by z půl litru mléka, ne?! Nevím, jak se to podařilo ostatním, nebo se nepřiznali k problémům??

  • Monika
    Monika |

    9. 3. 2005 15:45

    Zkoušela jsem podobný recept, ale stala se mi pohroma - v troubě se puding začal jakoby vařit a přetekl přes plech. Troubu jsem pak myla asi tyden. Nevíte, čím to mohlo být?

  • Matěj Nerad
    Matěj Nerad |

    21. 2. 2005 15:09

    Včera jsem tomuhle receptu dal jedničku, protože je to vynikající. Dneska někdo dal 5. Nechápu proč si někdo léčí tady svoje mindráky, 5 bych dal receptu který se nedá jíst a né takovéhle mňamce. Vím že každému chutná něco jiného, ale známkovat špatnou známkou a ještě anonymně(žádný špatný komentář zde není) umí jenom chudáci.

  • Matěj Nerad
    Matěj Nerad |

    21. 2. 2005 09:47

    Tak tohle nemá chybu, vynikající.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 2. 2005 18:50

    Jednou jsem se zklamala pudinkem, myslím Naturamyl, vůbec nezhoustnul. Kupuju jenom Dr.Oetker a ten je vždy tuhý. V řezech by to mělo být taky takové hustší, aby to drželo.

  • Veronika
    Veronika |

    20. 2. 2005 18:16

    Tak jsem vyzkoušela a je opravdu moc dobrá, taková osvěžující a šťavnatá, moc děkuji :o) jen ta náplň je nějaká netuhá ... je to tak správně?

  • Pavla Karbanová
    Pavla Karbanová |

    19. 2. 2005 23:21

    Slavnostní buchta je trochu jiná, spodní těsto se peče jinak a navrch se nedává šlehačka. Je ale podobný- ne stejný.

  • Lada Kratochvílová
    Lada Kratochvílová |

    18. 2. 2005 19:19

    Stejný recept viz. SLAVNOSTNÍ BUCHTA

  • beata
    beata |

    17. 2. 2005 09:31

    Pudink jsem na buchtu dávala i po lžičkách, vznikají potom dolíčky, o které se děti perou - je to opravdu výborné.

  • as
    as |

    15. 2. 2005 08:50

    Tyto moučníky se zakysanou smetanou dělám nyní často - jsou moc dobré. Těsto na plechu můžete bez obav polít právě uvařeným pudinkem a nic se nestane. Zakysanou smetanu dávám hned po upečení, protože se nejen lépe roztírá, ale lépe se částečně vsákne do těsta a těsto provlhčí.

  • Majka
    Majka |

    14. 2. 2005 19:51

    Alena má pravdu,je to podobné " slavnostní buchtě ", ta nám chutná o moc víc - a není potřeba tam dávat šlehačku a nějaké stabilizátory (ztužovače). Slavnostní buchta je prostě jednička a taky nás vyjde levněji.

  • Jana
    Jana |

    14. 2. 2005 10:34

    Opravdu výborné! Měla jsem trochu strach, aby těsto nebylo suché, když se tam nedává žádný tuk, ale bylo vláčné a jemné - nejlepší druhý den. Pudink jsem mírně osladila a do šlehačky a zakysané smetany jsem dala 3 vanilkové cukry. Šlehačky by se mohly dát i dvě. Vyzkoušejte!

  • Marie Němcová
    Marie Němcová |

    14. 2. 2005 09:50

    Vazkoušela jsem.Opravdu výborný,chutnalo dospělým a děti se olizovaly.Doporučuji všem! Puding oslaďte a do šlehačky jsem dala 2 vanilkové cukry.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 2. 2005 16:51

    no uvidím snad to bude mňam

  • Alena
    Alena |

    9. 2. 2005 14:19

    myslím, že je to podobný recept jako "slavnostní buchta" ? Tu jsem zkoušela byla vynikající.

  • Pavla Karbanová
    Pavla Karbanová |

    9. 2. 2005 13:32

    Pudink klasicky uvaříme a potom polovychladlý rozprostřeme na těsto a společně upečeme. Dávám to tam opatrně po lžících. Není to těžké, nebojte se toho.

  • Z H
    Z H |

    9. 2. 2005 07:39

    Nechápu pečení těsta společně s pudinkem.

  • Irena
    Irena |

    8. 2. 2005 13:49

    Výborná mňamka,měla velký uspěch,doporučuji

  • Luba
    Luba |

    6. 2. 2005 18:54

    Výborné

  • Pavlína Humpoláková
    Pavlína Humpoláková |

    4. 2. 2005 20:44

    Výborný, jemný skoro jako nějaký dortík. Sypala jsem ho půl kakaem a půl se skořicí, na stůl jsem to poskládala na střídačku a bylo pěkné i na vzhled. Všem doporučuju!!!

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    7. 1. 2005 13:47

    Opraveno.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    7. 1. 2005 12:05

    Bylo by dobré, kdyby Kovářovi tento recept opravili, pokud to půjde, abychom nebyli zmateni.Díky! :))

  • Hana Urbanová
    Hana Urbanová |

    6. 1. 2005 23:45

    Skvělé!!!!! Doporučuji. Nejlepší byl druhý den. Je to mňamka.

  • Pavla Karbanova
    Pavla Karbanova |

    16. 12. 2004 08:54

    Omlouvám se, špatně jsem si opsala recept, žloutky patří do těsta. VŠEM SE OMLOUVÁM!!!!

  • Pavla Karbanova
    Pavla Karbanova |

    15. 12. 2004 22:02

    Žloutky tam vůbec nepatří

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    15. 12. 2004 10:39

    Ráda bych to vyzkoušela, ale nepochopila jsem zda ty žloutky přijdou též do těsta nebo jen sníh z bílků