Autor:

Řezy se šlehačkou

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 200 g
Cukr krupice 150 g
Prášek do pečiva 1 balení
Žloutek 4 ks
Sníh z bílku 4 ks
Voda 1 dl
Vanilkový pudink 2 balení
Mléko 1 l
Šlehačka 1 ks
Ztužovač šlehačky 1 ks
Zakysaná smetana 2 kelímek
Vanilkový cukr 1 balení
Kakao  
Skořice  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný plech s vyšším okrajem. Mezitím jsme uvařili 2 sáčky vanilkového pudinku v 1 l mléka (můžeme ho osladit), polovychladlý rozprostřeme na těsto a dáme péci.

Pečeme 45 minut při 150-170 °C. Po upečení necháme vychladnout a pak potřeme náplní.

Náplň: ušleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme 2 zakysané smetany a 1 vanilkový cukr. Hotové posypeme kakaem nebo skořicí. Dáme do lednice.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.56 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Dýňový koláč s karamelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní Recept na víkend: Dýňový koláč s karamelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní Články z

Komentáře k receptu: Řezy se šlehačkou

Komentáře

  1. Jana z VM   22.03.2005 | 10:06 | reagovat | závadný

    Rádo se stalo¨:-))

  2. L.   22.03.2005 | 9:04 | reagovat | závadný

    Jani, opravdu moc děkuju. Vyzkouším to. :-)

  3. Jana z VM   21.03.2005 | 15:56 | reagovat | závadný

    Je důležité, aby šlehačka byla opravdeu dobře vychlazená a také je dobré, když je vychlazená i nádoba, v níž se šlehá. Já šlehám ve skleněné míse, kterou mám pořád v chladnu, ztužovač nepoužívám a musím říct, že se mi šlehačka za celou dlouhou dobu mých cukrářských pokusů srazila pouze jednou v létě, když jsem ji vytáhla z ledničky a šlehala ji až za delší dobu.

  4. L.   20.03.2005 | 22:38 | reagovat | závadný

    Zní to báječně. Akorát mám problémy se šleháním šlehačky. Často mi nezhoustne,jak bych potřebovala, přestože používám ztužovač. Mohli byste mi prosím poradit, jak na ni? :-) Díky

  5. Martina Vraná   17.03.2005 | 21:52 | reagovat | závadný

    Já znám trošku jiný recept. Jmenuje se Valentýnský koláč. Je tam změna v tom, že půlku těsta necháte světlou a půlku obarvíte kakaem. Těsta potom cik cak nalijete na plech Pudink vařím ze dvou pytlíků (jakákoliv příchuť, třeba malina) a 1/2 litru mléka. Je potom hustší a klade se po lžičkách do těsta. Jak už bylo řečeno udělá krásné dolíčky. Navrch šlehám pouze zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a posypu strouhanou čokoládou. Vyzkoušejte :o))

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web