Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g máslo
    • 300
      g hrubá mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 300
      g měkký tvaroh
    • 200
      g brambory
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks žloutek
  • Sníh
    • 4
      ks bílek
    • 200
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce zpracujeme rychle v těsto. Pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný pekáč. Zapečeme asi na 160 °C, ale jen do poloviny. Poté vyndáme a uděláme náplň z tvarohu, brambor, cukru, vanilkového cukru a žloutků. Natřeme na těsto.
2
Nakonec si připravíme tuhý sníh z bílků, do kterého zašleháme cukr a ve vodní lázni za stálého šlehání uvaříme. Rovněž natřeme na řezy a dáme do trouby dopéci do světlehněda. Po vychladnutí ještě pocukrujeme a krájíme na řezy.
3
Recept jsem našla ve starých ručně psaných receptech. Řezy jsou skutečně voňavé, vynikající - jen se musí pro drobivost spodního těsta jíst lžičkou. Komu by to vadilo, může použít těsto z receptu na mřížkovou buchtu.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    13. 1. 2007 17:17

    Řezy jsou výborné, včera jsem je upekla, dnes máme už jen zbytek. Recept jsem našla v jedné kuchařce a pak, když jsem ho chtěla sem zadat, tak i tady. Náplň jsem udělala ze 2 tvarohů a nepatrně přidala cukr do náplně. Ale ani to nemuselo být. Ten sníh je dost sladký. Těsto jsem jen tak rukou roztáhla po vymaštěném plechu /šlo to pěkně/ a po zapečení potřela nejprve marmeládou a pak náplní a sněhem.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    16. 12. 2005 14:23

    Mily anonyme, ja uz to davno vim, ten moucnik jsem delala uz dvakrat. Mnozstvi naplne delam z davky a pul jak radi p.Ticha a ubiram 50g cukru ze snehu. Od te doby co jsem to napsala uteklo hodne vody a zmenilo se spousto, vcetne me prezdivky:-)))))

  • Anonym
    Anonym |

    16. 12. 2005 13:20

    Paní Jano Nováková, dávám za pravdu autorce receptu, že chuť brambor není cítit. Brambory-vařené - jsou vynikající surovina do moučníků.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    3. 6. 2005 19:23

    Vtip je v tom, že chuť brambor není vůbec cítit. Náplň zjemní podobně, jako když přidáte puding. A krásně voní po vanilinovým cukru. Co by na mě přišlo, udělala bych jí ještě víc, protože na velký plech ji natřete na těsto jen tak tak.

  • Jana Novakova
    Jana Novakova |

    3. 6. 2005 18:08

    Pani Jano, ten recept vypada zajimave, rekla bych nevsedne, ale nedokazu si predstavit jak muze chutnat kombinace brambor s tvarohem v moucniku...