Autor:

Řezy s čokoládovým cappuccinem

Snadné
Ingredience
Vejce 5 ks
Cukr krupice 120 g
Polohrubá mouka 150 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Sušenky 100 g
Marmeláda
rybízová, višňová či malinová
 
Krém
Smetana ke šlehání 400 ml
Měkký tvaroh 500 g
Capuccino
čokoládové
4 lžička
Želatinový ztužovač 2 ks
Zakysaná smetana 400 ml
Řezy s čokoládovým cappuccinem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Oddělte žloutky od bílků a žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Z bílků vytvořte tuhý sníh, který postupně přimíchávejte ke žloutkům, na střídačku se směsí mouky a kypřícího prášku. Nalijte na plech vystlaný pečícím papírem a nechte v troubě při 180°C přibližně 30 minut.
Mezitím, co bude korpus chladnout, můžete připravit krém. Smetanu vyšlehejte, přidejte zakysanku, tvaroh a případně trochu cukru. Přimíchejte po lžičkách cappuccino a podle návodu rozmíchaný želatinový ztužovač.
Korpus potřeme marmeládou a poklademe sušenkami. Přelijeme želatinovým krémem, posypeme cappuccinovým práškem a dáme přes noc vychladit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tip na víkend: Kávové dezerty Články z

Komentáře k receptu: Řezy s čokoládovým cappuccinem

Komentáře

  1. kuchařka   09.05.2014 | 10:45 | reagovat |

    Výborný krém, kávový dělám, ale s capuccinem mě to nikdy nenapadlo, díky :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás? Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web