Autor:

Řezy Rigoletto

těsto
Máslo 250 g
Moučkový cukr 120 g
Hladká mouka 360 g
Malinový džem  
náplň
Moučkový cukr 0 g
Vejce
Rozinky 200 g
Nasekané ořechy 150 g
Kandované ovoce 200 g
krém
Vejce
Moučkový cukr 200 g
Kakao 2 lžíce
Máslo 250 g
poleva
Čokoláda na vaření 100 g
Ztužený tuk 70 g
Řezy Rigoletto

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z másla, cukru a mouky zpracujeme těsto, dáme do chladničky na půl hodiny. Potom ho rychle vyválíme, přeložíme na plech a 10 minut při střední teplotě předpečeme. Teplé těsto potřeme malinovým džemem, navrstvíme náplň a dáme do trouby dopéct. Necháme vychladnout. Vychladlý koláč potřeme krémem a polejeme polevou.
Náplň: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, pěnu nad párou za stálého šlehání zahřejeme, odstavíme, opatrně vmícháme ořechy, kandované ovoce a rozinky.
Krém: 3 vejce, cukr a kakao vyšleháme nad párou do tuha, necháme vychladnout. Potom vmícháme změklé máslo a vymícháme na krém. Polevu uděláme klasicky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Řezy Rigoletto

Komentáře

  1. Eva O.   01.10.2007 | 7:47 | reagovat | závadný

    Vynikající řezy - všichni jsme si o víkendu moc pochutnali. Je pravda že jsou dost sladké a dost syté, takže člověku stačí jeden kousek, ale pro slavnostní příležitos se určití hodí. Dávám 1.

  2. Tereza Jarčušková   24.02.2006 | 7:09 | reagovat | závadný

    Vajcia s cukrom vyšľahajte bez pary do hustej peny, až potom to dajte nad paru, nebude vám to dlho trvať.

  3. beba   23.02.2006 | 10:58 | reagovat | závadný

    Zdá sa to byť výborné, asi tiež skoro vyskúšam, len ma odrádza to šlahanie nad parou.

  4. Jaroslava Oumarová   23.02.2006 | 7:47 | reagovat | závadný

    Tedy, Terezko, dneska mám při čtení Vašich receptů zase pusu plnou slin a skučím jako mlsný pes za výlohou řeznictví:-)). Nejhorší na tom je, že to sladké nesmím:-((

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web