Restované vepřové v křenové marinádě a česneku

Hodnocení:

Moje:

30 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové maso na 2 porce
    • 1
      ks moravská klobása nebo jiná uzenina podle chuti
    • česnek 1 palička
    • vepřové sádlo
    • sůl
  • Marináda
    • rostlinný olej 5 polévkových lžic
    • křen 1 čajová lžička
    • křenová hořčice 1 čajová lžička
    • rajský protlak 1 čajová lžička
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme marinádu. Do misky nalijeme olej, přidáme křen, křenovou hořčici, rajčatový protlak, sůl, pepř a majoránku (takové univerzální koření:-D) a vše dobře promícháme.
2
Když budeme mít marinádu připravenou, na pánvi rozehřejeme vepřové sádlo (kvůli lepší chuti) a přidáme moravskou klobásu nakrájenou na malé kousky. Až bude klobása skoro hotová přidáme utřený česnek a krátce, cca 2-3 minuty, restujeme (to proto aby česnek nezhořknul a neztratil svoji chuť). Poté přidáme vepřové maso nakrájené na kostky a za cca 4 minuty přidáme připravenou marinádu. Vše restujeme na prudkém ohni cca 15 minut.
3
Podáváme s vařenými brambory zalitými rozehřátým máslem a posypané jarní cibulkou nebo čerstvou pažitkou. Ve výběru nápojů se přikláním k dobře vychlazenému světlému pivu ;-) ...
4
Přeji Dobrou Chuť
5
Lukáš Cach
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.