Remoskový ovocný koláč

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g švestky vypeckované (mohou být i mražené, kompotované) nebo jiné ovoce
    • 75
      g tuk máslo nebo margarín
    • 120
      g cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • citronová kůra strouhaná - trocha
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • mléko dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo vyšleháme s cukrem, vejcem, vanilkovým cukrem, přidáme kůru, špetku soli, mouku s práškem a tolik mléka, abychom dostali těsto ne husté, ale takové, které je třeba rozetřít.
2
Vylejeme ho do vymazané remosky (nebo dortové formy), uhladíme a poklademe půlkami švestek. První švestky trochu prstem zatlačíme do těsta hlouběji, potom skládáme po povrchu.
3
Upečeme, upečené vyklopíme a pocukrujeme. Krájíme jako dort. V dvojnásobné dávce se tento recept dá použít i na plech.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    11. 7. 2008 12:24

    pardon,jsou

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    11. 7. 2008 12:23

    tak buchta vypadala krásně,ale když jsem ji chtěla vyklopit,úplně se rozpadla a vevnitř byla mazlavá..ale ty potrhaný kousíčky sou moc dobrý:-) takže brzo zkusím repete,ale při dopíkání ji pokryju alobalem aby nebyla moc černá a dopekla se vevnitř.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    25. 1. 2006 07:26

    Toto musím vyzkoušet.Nemám remosku,ale zkusím na plech.Švestky můžu.Dělám hodně švestkové koláče.Náš tradiční je kynuté těsto,na to půlky švestek vnitřkem navrch a posypat umletým mákem smíchaným s cukrem.