Rejžovka

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Kajkajak

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrst rýže
    • 1,5
      l voda
    • 1
      kostka zeleninový vývar nemusí být
    • olivový olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce dáme vařit vodu a přidáme propláchnutou rýži a bujón nebo sůl. Když se začne polévka vařit, z oleje a mouky uděláme světlou jíšku a přidáme do polévky. Vaříme, až se rýže trochu rozvaří, asi půl hodiny. Nakonec přidáme česnek - utřený nebo na plátky dle libosti, pepř a čerstvou petrželku.
2
Polévka je rozvařenou rýží a jíškou docela hustá, ale nám to moc chutná.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    22. 8. 2007 20:56

    Blééééé ....