Ředkvičková polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      svazek ředkvička
    • máslo
    • 1
      ks masox Maggi - zlatý hovězí
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      dl smetana
    • 3
      stroužek česnek
    • chleba
    • olej
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ředkvičky nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka (podle velikosti) a krátce osmahneme na másle. Poté přidáme 3 vrchovaté lžíce hladké mouky a orestujeme. Zředíme vodou nebo vývarem (cca 1-1,5 l), přidáme bujón a trošku soli nebo podravky a povaříme do měkka. Na závěr zjemníme 1 dcl smetany ke šlehání, přidáme strouhaný muškátový oříšek, prolisovaný česnek (množství dle chuti) a drcený pepř.
2
Na pánvi opečeme starší chleba nakrájený na kostky. Na talíři zdobíme nasekanou petrželkou a vložíme opečené kousky chleba.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.