Řecký pomerančový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: 700413

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 100
      g krupice
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g máslo
    • 6
      ks vejce
    • 3
      ks pomeranč
    • 100
      g mandle
    • 470
      g cukr
    • 20
      ml mandlový likér

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pomeranče dobře omyjte a osušte a z jednoho nastrouhejte kůru. Z pomerančů vymačkejte šťávu. Odměřte 125 ml do těsta a zbytek dejte stranou. Polovinu mandlí umelte, druhou polovinu nahrubo nasekejte a opražte. Změklé máslo utřete se žloutky, kůrou a polovinou dávky cukru (ze 120 g) do pěny.
2
Z bílků, soli a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh. Mouku prosejte, smíchejte s krupicí, mletými mandlemi a práškem do pečiva. Do máslové pěny vmíchejte pomerančovou šťávu, sypkou směs a sníh. Těsto rozetřete na pečícím papírem vyložený plech a upečte v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova. Nechte vychladnout.
3
Z odložené pomerančové šťávy odměřte 60 ml, dolijte vodou do 125 ml a rozpusťte v ní 350 g cukru. Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte 5 minut. Během vaření přilijte likér.
4
Polevu rozetřete na koláč, posypte opraženými mandlemi, nechte zaschnout a nakrájejte na malé čtverečky.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.