Řecký chléb s ovčím sýrem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g ovesné otruby
    • 500
      g hladká mouka
    • 150
      g ovčí sýr (nebo balkánský)
    • 5
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 21
      g droždí čerstvé
    • 325
      ml mléko vlažné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme otruby s většinou hladké mouky, nastrouháme sýr a přilijeme k němu olivový olej a mírně přisolíme.
2
Potom sýr přidáme do misky s moukou a otrubami, přidáme kvásek z mléka a droždí a promícháme.
3
Potom těsto vyndáme na vál a pořádně propracujeme. Necháme těsto 30 minut kynout na teplém místě a poté ho znovu propracujeme. Dáváme ho do vymazané formy, přikryjeme mikrotenovou folií a necháme ještě 30 minut kynout a poté ho dáme péct.
4
Pečeme na střední příčce v troubě a na spodní příčku dáme hrnec s vodou při 180 °C asi 30 minut.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.