Autor:

Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Okurka
Poměry: na jednu okurku dva stroužky česneku a jednu Ramu; ostatní dle chuti
 
Rama Cremefine
(zakysaný krém - pozor! jsou dva, každý vypadá jinak - berte ten s tvrdším obalem a průhledným pevný
 
Česnek  
Olivový olej
(řecký panenský)
 
Sůl  
Kopr  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Okurku nastrouháme, pořádně prosolíme a dáme na 10-20 minut odstát. Mezitím můžeme třeba utřít česnek. Potom je nutné odstátou okurku řádně vymačkat a zbavit veškeré vody (v Řecku nechávají okurku vyschnout zavěšenou v čisté utěrce - můžete udělat taky, nechte ale přes noc). Když máme okurku suchou, stačí všechno smíchat a dát na 2 hodinky do lednice, aby se chutě spojily (hlavně česnek „vyleze“). Před podáváním ještě zamíchejte. Podávejte vždy s kusem bílého pečiva na přikusování a pravými řeckými olivami s peckou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Jablíčka v těstíčku s vanilkovou omáčkou Oblíbené ingredience na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi

Komentáře

  1. Angelos   13.07.2012 | 20:46 | reagovat |

    S plnotucnym tvarohem to chutna lepe a jsou hustejsi!

  2. Hana   11.07.2011 | 12:20 | reagovat |

    V Brně je možné koupit klasický řecký jogurt na tzatziki,v Tescu, takže nejsou potřeba žádné náhražky...dobrou chuť!!

  3. Tereza Jarčušková   18.01.2007 | 7:03 | reagovat |

    Díky za radu, pri najbližšej návšteve Prahy tam určite pôjdem.

  4. Marie Horáková   17.01.2007 | 16:17 | reagovat |

    Těm, kteří jsou z Prahy nebo sem dojíždějí, doporučuji navštívit řecký obchůdek na Vinohradech v Radhošťské ulici. Včera jsem tam byla poprvé a jsem nadšená. Dostanete tam pravý řecký jogurt, na váhu i balený v kelímkách, tzaziky na váhu, spoutu řekých specialit,těsto fillo, velký výběr oliv, olivového oleje, vín, prostě super. Vřele doporučuji !

  5. Magdalena   17.01.2007 | 15:22 | reagovat |

    Já používám na tzaziki také vykapaný smetanový jogurt. Sice chuť není řecká, ale alespoň je podobná hustota. A o zbytek se postará koření.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové, nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové, nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web