Autor:

Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Okurka
Poměry: na jednu okurku dva stroužky česneku a jednu Ramu; ostatní dle chuti
 
Rama Cremefine
(zakysaný krém - pozor! jsou dva, každý vypadá jinak - berte ten s tvrdším obalem a průhledným pevný
 
Česnek  
Olivový olej
(řecký panenský)
 
Sůl  
Kopr  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Okurku nastrouháme, pořádně prosolíme a dáme na 10-20 minut odstát. Mezitím můžeme třeba utřít česnek. Potom je nutné odstátou okurku řádně vymačkat a zbavit veškeré vody (v Řecku nechávají okurku vyschnout zavěšenou v čisté utěrce - můžete udělat taky, nechte ale přes noc). Když máme okurku suchou, stačí všechno smíchat a dát na 2 hodinky do lednice, aby se chutě spojily (hlavně česnek „vyleze“). Před podáváním ještě zamíchejte. Podávejte vždy s kusem bílého pečiva na přikusování a pravými řeckými olivami s peckou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi

Komentáře

  1. Angelos   13.07.2012 | 20:46 | reagovat |

    S plnotucnym tvarohem to chutna lepe a jsou hustejsi!

  2. Hana   11.07.2011 | 12:20 | reagovat |

    V Brně je možné koupit klasický řecký jogurt na tzatziki,v Tescu, takže nejsou potřeba žádné náhražky...dobrou chuť!!

  3. Tereza Jarčušková   18.01.2007 | 7:03 | reagovat |

    Díky za radu, pri najbližšej návšteve Prahy tam určite pôjdem.

  4. Marie Horáková   17.01.2007 | 16:17 | reagovat |

    Těm, kteří jsou z Prahy nebo sem dojíždějí, doporučuji navštívit řecký obchůdek na Vinohradech v Radhošťské ulici. Včera jsem tam byla poprvé a jsem nadšená. Dostanete tam pravý řecký jogurt, na váhu i balený v kelímkách, tzaziky na váhu, spoutu řekých specialit,těsto fillo, velký výběr oliv, olivového oleje, vín, prostě super. Vřele doporučuji !

  5. Magdalena   17.01.2007 | 15:22 | reagovat |

    Já používám na tzaziki také vykapaný smetanový jogurt. Sice chuť není řecká, ale alespoň je podobná hustota. A o zbytek se postará koření.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web