Autor:

Řecké brambory s kuřecími stehýnky

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
stehna (spodní)
800 g
Brambory 1 kg
Česnek 3 stroužek
Koření
(Nejlepší je směs na americké brambory nebo na gyros)
 
Olivový olej  
Studená voda
Trochu
 
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Syrové brambory oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky, stroužky česneku také oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Veškeré ingredience vložíme do pekáče nebo větší zapékací mísy a pořádně promícháme s kořením a cca 3 lžícemi olivového oleje a poté porovnáme v pekáči tak, aby brambory byly na dně a stehýnka na vrchu.

Podlijeme vodou do cca 3/4 výšky brambor a pečeme zakryté asi hodinu a půl na 250 °C, až je maso zlaté a voda vypečená na výborný hustý sosík.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny? Články z

Komentáře k receptu: Řecké brambory s kuřecími stehýnky

Komentáře

  1. Ankamamka1   31.08.2012 | 15:26 | reagovat |

    no můžu říct,že jsem si pochutnala 8-) a nejen já,ale i dítka...moc děkujem ;-) za jednoduchý a zase jiný způsob přípravy kuř.masa...mé poznatky: příště dám míň vody,řekla bych tak půl výšky brambor...a cibuli jsem taky přidala...

  2. Jana Vencková   11.01.2009 | 16:52 | reagovat |

    Bezva jídlo, právě jsme dojedli. Také jsem přidala i cibuli a šťávu z citronu a bylo to opravdu velmi dobré. Kromě toho strašně ráda dělám jídla z jednoho hrnce nebo pekáče. Určitě nedělám naposled, jen příště ještě víc okořením, aby to bylo výraznější. Děkuju za recept, dávám jedna!

  3. Patrick Schmitt   08.03.2008 | 23:29 | reagovat |

    Citrón, oregano a olivový olej patří k řecké kuchyni, jak k té naší vepřo-knedlo-zelo. Takže to dělávám jak tchýně paní Lenky Kristové. Směs koření si raději míchávám sám, koření na americké brambory se mi k řeckému jídlu moc nehodi. Nicméně s nesouhlasím do jisté míry s panem Tomem. Toto jídlo je sice dobré, ale taky nevidím důvod, proč by chlapi měli mít rádi jen nebo především jednoduché recepty. Čím komplikovanější recept, tím víc se do něj chci pustit a tím více mě zajímá a baví jeho příprava. Vaření určitě není ženská práce. Prostě někoho baví a druhého ne, nezávisle na pohlaví. Takže nepotvrzujme předsudky, které některé ženy možná již stejně mají. ;-)

  4. Tom   06.11.2007 | 14:18 | reagovat |

    Jako chlap hodnotím mimo chuti i jednoduchou přípravu s minimálním množstvím použitého nádobí ! Bezva recept, díky. Tomáš

  5. Daniella O.   21.08.2007 | 21:58 | reagovat |

    Tak tohle byla takova dobrota, ze temer nenachazim slov a skoro bez prace. Trochu jsem se zalekla mnozstvi pouzite vody, ale vazne se vsechna odparila a vytvoril se vynikajici husty sosik. Tento recept si ziskal v nasem domacim zebricku absolutne prvni misto. Anicko DEKUJI!!!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web