Řecká žloutková polévka se sýrem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,4
      l drůbeží vývar kuřecí nebo slepičí
    • 4
      ks žloutek
    • 120
      g sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozšleháme žloutky se sýrem a vlejeme do hrnce. Na malém plamínku pak metličkou vše rozšleháme, až se sýr roztaví. Za stálého míchání pak přiléváme pomalu horký vývar, přihřejeme a podáváme. Dle chuti dochutíme solí, pepřem a můžeme posypat sekanou petrželkou.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • olga lisáková
    olga lisáková |

    10. 2. 2007 10:25

    Mělo to přejít po zalití vývarem varem? Já to kvůli vejci raději chvilku povařila a z hladkého krému se mi vysráželo asi vejce a možná i sýr. Jinak chuťově moc dobré a rychlé. Díky.

  • Anda
    Anda |

    1. 2. 2007 02:02

    pani Marsi jenom pro opravu ta polevka Avgolemonov prekladu vajickocitron se jmenuje juverlajka a ta uz je tu psana.

  • Marsí
    Marsí |

    24. 5. 2006 14:48

    Jafin...hihi..to je hezké....:o)))tohle mám od tchýně, ještě je jedna podobná s rýží a citronovou šťávou, jmenuje se Avgolemono, taky dobrá. Až budu mít zase chvilku, tak ji tady dám k dobru.

  • Jafin Jana Kutačová
    Jafin Jana Kutačová |

    24. 5. 2006 14:38

    Marsí,takhle dělám slepičí vývar už dlouho- a ani jsem nevěděla,že to je řecký receptík.Je móóc dobrááá.:o))