Autor:

Řecká sperna z kláštera

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Oves
může být i pšenice
200 g
Mandle - loupané 50 g
Rozinky 20 g
Ouzo 3 lžíce
Anýz 3 lžička
Moučkový cukr 1 lžíce

Postup přípravy:

Oves si namočíme na minimálně 1 den do vody a vodu pravidelně ráno a večer vyměníme.

Poté ho dáme vařit asi na 10 minut (pšenice se vaří déle) než je měkký. Scedíme a rozložíme na utěrku, aby dokonale uschl.

Mezitím rozdrtíme anýz a do misky dáme všechny ostatní ingredience kromě ouza. Přidáme oves a vše promícháme. Přilijeme ouzo a případně dochutíme (dosladíme, doouzujeme) skladujeme v ledničce.

V některých oblasechí Řecka se přidává i mletá skořice, hřebíček či petržel. nať a granátové jablko, ale takhle to máme vyzkoušené a je to dobrota.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Řecká sperna z kláštera

Komentáře

  1. lada   15.09.2012 | 10:40 | reagovat | závadný

    cetla jsem recke sperma :D tak jsem musela napsat komentar. jinak recept jsem nedelala.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Jak skloubit práci se starostí o děti? Jak skloubit práci se starostí o děti?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web