Autor:

Řecká musaka

Střední
Ingredience
Lilek 4 ks
Mleté maso 400 g
Sýr 200 g
Vejce 3 ks
Hladká mouka  
Rostlinný olej  
Mléko  
Rajčata
Nebo zředěný rajský protlak
5 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Lilky oloupeme a nakrájíme na pláty, tyto osolíme, obalíme v hladké mouce a na oleji osmažíme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Do vymaštěné zapékací mísy dáme vrstvu osmažených lilků, zasypeme vrstvou sýra, potom vrstvou ochuceného (pepřem a solí, osvědčilo se mi přidat i něco česneku) mletého masa a poklademe rajčaty (nemáme-li rajčata, polejeme zředěným protlakem).

Postup opakujeme do vyčerpání surovin, poslední vrstva by měly být lilky. Toto všechno zalijeme v troše mléka rozkvedlanými a osolenými vejci a v troubě upečeme do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 4x)
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Řecká musaka

Komentáře

  1. Lenka   10.02.2014 | 9:53 | reagovat | závadný

    No tak to je...ach jo. Jídlo to může být dobré, ale prosím nenazývejte to musakou a ještě k tomu řeckou. Řecká musaka, opravdu ta typická, kterou vám zapeče každá řecká babička je ta, kterou popisuje paní Sara Maria. Můžete mi věřit, něco jsem se jí navařila a najedla právě u jedné takové babičky co navíc pomáhala vařit do tradiční taverny. Asi by mi s nějakým peprným výrazem urazila obě ruce, kdybych jí předložila jako musaku to, co popisujete vy.

    1. Zuzu   08.03.2014 | 22:09 | reagovat | závadný

      a kde prosím najdu tento recept na tradiční musaku kle paní Sary Marie?

  2. Jean Deary   05.08.2009 | 9:31 | reagovat | závadný

    Tak nezbývá mi, než naprosto souhlasit s paní Sarou Marií. Přesně, jak popisuje, tak tak mě jí naučil dělat v Anglii můj kamarád, který byl Řek. To, co popsala paní Naďa, nemá s Musakou nic společného.

  3. Sara Maria Papakonstantinou   18.02.2008 | 18:12 | reagovat | závadný

    no nevim, ale musaka se dela podle me trosicku jinak. predem nakrajene lilky se napred osoli, aby pustily vodu a pak se osmazi, nebaluji se v mouce. brambory na kolecka taky usmazit, ml.maso se smazi s cibuli, troskou cesneku, raj.konzerva nebo cerstva rajcata, sul, pepr. do pekace dolubrambry, lilky, ml.maso, troska balkanu syra, zase lilky a nakonec brambory. navrch se dava ne vajicko ale besamel ochuceny vajickem, musk.oriskem, sul,pepr, syr strouhany a i feta. tu davam ja. dekuji

  4. Anonym   13.10.2005 | 11:53 | reagovat | závadný

    Pro pani Helenu Abouzejdovou - do musaky brambory patri:-) Zacinam postupne: brambory na kolecka, osmazena cibulka s mletym masem, lilek a rajcata na kolecka a vse jeste jednou opakuji ve stejnym poradi.Lilek predem nesmazim a vse pecu v troube podlite hrnkem vodou. Mleko, vejse, lzicka mouky a strouhany syr pridavam az tak 15 min pred dopecenim.

  5. Helena Abouzeidova Mudr   13.10.2005 | 9:06 | reagovat | závadný

    Pani Airan,v komentarich pisete neco o bramborach,v receptu jsem je nenasla.Patri tam?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Jak skloubit práci se starostí o děti? Jak skloubit práci se starostí o děti?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web