Rebarborová buchta kynutá

Střední
Těsto
Hladká mouka 500 g
Máslo 90 g
Moučkový cukr 140 g
Sůl  
Citronová kůra  
Droždí 40 g
Mléko
vlažné, podle potřeby
 
Drobenka
Máslo 60 g
Moučkový cukr 60 g
Hrubá mouka 80 g
Ostatní
Rebarbora
dle chuti
 
Skořice  
Vejce
na potření
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Smícháme mouku, sůl, kůru, cukr, kvásek, rozpuštěný tuk a vlažné mléko - vznikne ne příliš tuhé těsto. Necháme jej dobře vykynout. Vyválíme placku, kterou přeneseme na plech vymazaný rozpuštěným máslem, zvýšíme okraje, posypeme oloupanou a na kostičky nakrájenou rebarborou, poprášíme trochou skořice a posypeme drobenkou.

Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Necháme ještě chvíli kynout. Pečeme, dokud okraje a drobenka nezezlátne při teplotě 150-170 °C. Množství rebarbory se řídí naší chutí. Chceme-li mít buchtu hodně mokrou, dáme silnější vrstvu rebarbory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Čokoládový dort Recept na víkend: Čokoládový dort Články z

Komentáře k receptu: Rebarborová buchta kynutá

Komentáře

  1. Ajuska   17.05.2014 | 14:03 | reagovat |

    Je opravdu výborná. U nás na Valašsku ještě za horka potíráme rozpuštěným máslem s rumem a pro ještě dokonalejší chuť nakonec pokapeme smetanou. Mňam! :-P

  2. Erika2001   04.08.2012 | 16:52 | reagovat |

    mňam je to velmi dobré

  3. Doda   21.06.2011 | 15:39 | reagovat |

    Nějak se z receptu ztratily skoro všechny ingredience...?!

    1. Tereza T   21.06.2011 | 17:44 | reagovat |

      Opraveno, díky.

  4. Helena Nováková   30.06.2008 | 14:22 | reagovat |

    Včera jsem zkoušela tuto buchtu. Po chvilce pečení v troubě se buchta chovala jako v pohádce Hrnečku vař. Přetékala z trouby, nechtěla se upéci ani za hodinu, pak jsem ji seškrábala z plechu a vyhodila do popelnice. Myslím, že 40 g droždí na půl kila mouky je dost. Nebo nevím, čím to je, že to dopadlo tak jak dopadlo.

  5. vilda babič   18.01.2008 | 16:16 | reagovat |

    zapomněla jsem napsat hodnocení, dělala jsem ji celé léto, naprosto vynikající, A. B.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web