Rebarborová buchta kynutá

Střední
Těsto
Hladká mouka 500 g
Máslo 90 g
Moučkový cukr 140 g
Sůl  
Citronová kůra  
Droždí 40 g
Mléko
vlažné, podle potřeby
 
Drobenka
Máslo 60 g
Moučkový cukr 60 g
Hrubá mouka 80 g
Ostatní
Rebarbora
dle chuti
 
Skořice  
Vejce
na potření
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Smícháme mouku, sůl, kůru, cukr, kvásek, rozpuštěný tuk a vlažné mléko - vznikne ne příliš tuhé těsto. Necháme jej dobře vykynout. Vyválíme placku, kterou přeneseme na plech vymazaný rozpuštěným máslem, zvýšíme okraje, posypeme oloupanou a na kostičky nakrájenou rebarborou, poprášíme trochou skořice a posypeme drobenkou.

Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Necháme ještě chvíli kynout. Pečeme, dokud okraje a drobenka nezezlátne při teplotě 150-170 °C. Množství rebarbory se řídí naší chutí. Chceme-li mít buchtu hodně mokrou, dáme silnější vrstvu rebarbory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Rebarborová buchta kynutá

Komentáře

  1. Ajuska   17.05.2014 | 14:03 | reagovat | závadný

    Je opravdu výborná. U nás na Valašsku ještě za horka potíráme rozpuštěným máslem s rumem a pro ještě dokonalejší chuť nakonec pokapeme smetanou. Mňam! :-P

  2. Erika2001   04.08.2012 | 16:52 | reagovat | závadný

    mňam je to velmi dobré

  3. Doda   21.06.2011 | 15:39 | reagovat | závadný

    Nějak se z receptu ztratily skoro všechny ingredience...?!

    1. Tereza T   21.06.2011 | 17:44 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky.

  4. Helena Nováková   30.06.2008 | 14:22 | reagovat | závadný

    Včera jsem zkoušela tuto buchtu. Po chvilce pečení v troubě se buchta chovala jako v pohádce Hrnečku vař. Přetékala z trouby, nechtěla se upéci ani za hodinu, pak jsem ji seškrábala z plechu a vyhodila do popelnice. Myslím, že 40 g droždí na půl kila mouky je dost. Nebo nevím, čím to je, že to dopadlo tak jak dopadlo.

  5. vilda babič   18.01.2008 | 16:16 | reagovat | závadný

    zapomněla jsem napsat hodnocení, dělala jsem ji celé léto, naprosto vynikající, A. B.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web