Autor:

Rajský pórek s rýží po balkánsku - rychle a chutně

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Pórek
větší
1 ks
Máslo
nebo olej
 
Rajčata oloupaná
3 -
4 ks
Rýže 120 g
Sůl  
Pepř mletý  
Mletá sladká paprika
(lze zkombinovat s pálivou)
 
Koření
nebo bylinky dle chuti: Adžika, čubrica, tymián, rozmarýn...
 
Zeleninový vývar
nebo masový, případně z kostky, cca
2,5 hrnek
Dále dle chuti:
Posekané bylinky  
Zakysaná smetana
nebo jogurt
 
Klobása
nebo slanina
 

Postup přípravy:

Na másle v kastrolu osmažíme na kolečka nakrájený pórek, pak ho zaprášíme paprikou (cca 1,5 lžičky), promícháme, dále vmícháme nakrájená rajčata, koření nebo bylinky dle chuti, také česnek je výborný. Přisypeme propláchnutou rýži, vývar a přivedeme k varu. Pak pod poklicí dusíme do změknutí rýže a dle potřeby podléváme a mícháme.

Podáváme s pečivem. Dozdobit můžeme bylinkami a kopečkem zakysané smetany.

Kdo se neobejde bez masa, může si talíř přizdobit osmaženou klobáskou nebo slaninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Jahodový kompot s vanilkou Zavařujte s námi ovoce i zeleninu. Vyzkoušejte úžasné recepty! Články z

Komentáře k receptu: Rajský pórek s rýží po balkánsku - rychle a chutně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web