Rajské špagety

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana.S

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • česnek
    • pepř mletý
    • kmín
    • 1
      ks masox 1/2-1
    • sekaná rajčata
    • bazalka
    • špagety
    • sýr
    • 500
      g mleté maso já dávám směs vepřového a hovězího

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kostičky cibule osmahneme na oleji v tlakovém hrnci, přidáme česnek a mleté maso. Osmahneme. Když se z masa pustí šťáva, přilijeme vodu tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme masox, ochutíme pepřem, kmínem a dusíme do změknutí. Přidáme rajčata z konzervy (nebo čerstvá rajčata ponoříme do vroucí vody, ochladíme, oloupeme, nakrájíme) a dusíme za občasného míchání, až se vytvoří masová omáčka.
2
Vsypeme sušenou (nebo čerstvou) bazalku a už nevaříme. Omačkou polijeme uvařené špagety a posypeme strouhaným sýrem. Omáčkou taky plním cukety: Půlky mladých cuket vydlabu, posypu grilovacím kořením, naplním masovou omáčkou, do které jsem spolu s rajčaty přidala vydlabané nakrájené středy cuket a podusila. Pak cukety pokladu sýrem (eidam, mozarella...) a zapeču v troubě při 200 °C do změknutí cuket.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Jana S.
    Jana S. |

    9. 4. 2008 19:16

    Gábino H., je to přesně tak, jak odpověděl anonym.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 4. 2008 13:04

    Já si myslím, že nejprve necháme dusit v zavřeném tlakovém hrnci doměkka, potom přidáme rajčata a s těmi mícháme už v otevřeném hrnci, aspoňtakto se to dá z předpisu pochopit.

  • Gábina H
    Gábina H |

    9. 4. 2008 11:39

    Proč v tlakovém hrnci, když se to musí míchat?