Rajské filé

Hodnocení:

Moje:

45 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g filety bez kostí
    • 4
      ks rajčata
    • rajský protlak
    • 3
      lžíce smetana nebo bílý jogurt
    • cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • bazalka a rozmarýn (bylinky můžou být i sušené)
    • sůl
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpáleném oleji (nejlépe olivovém) lehce osmahneme na kolečka nakrájenou cibulku, přidáme 2 na kostky nakrájená rajčata, která jsme nechali chvíli osolená v misce, aby pustila šťávu. Přidáme protlak, špetku bazalky a rozmarýnu (s tím opatrně, je hodně aromatický) a nakrájený česnek. Necháme chvíli povařit a přidáme smetanu.
2
Do zapékací mísy vložíme filety a polijeme připravenou směsí, poklademe na kolečka nakrájenými rajčaty a dáme do vyhřáté trouby na cca 10 minut zapéct.
3
K tomuto jídlu se výborně hodí bramborové čtvrtky, které předvařené pečeme asi 25 minut pokapané olovovým olejem a lehce osolené nejlépe hrubou mořskou solí, na pekáčku spolu s dvěmi paličkami česneku v šustí jen překrojenými na půlku.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.