Rajská polévka z Polska

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mrkev
    • kořen petržele
    • sůl
    • pepř mletý
    • polévkové koření
    • 1
      ks smetana
    • 4
      ks rajský protlak
    • kostra kuřecí nebo hovězí vývar
    • 2
      l voda
  • Na zavářku
    • vejce a tolik hrubé mouky, dokud neuděláte hodně tvrdé těsto, které půjde lehce strouhat

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit kosti a zeleninu ,osolíme okořeníme. Po uvaření procedíme a do vývaru přidáme protlaky a smetanu, necháme vařit, mezitím si připravíme strouhání, které na hrubém struhadle nastrouháme do polévky. Ještě chvíli vaříme, dokud strouhání nezměkne.
2
Místo této zavářky můžeme dát nějaké malé těstoviny. Tato polévka je příjemně navinulá.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    3. 4. 2007 21:48

    Slovo "navinulý" znám ve významu "lehce nakyslý".

  • Anonym
    Anonym |

    3. 4. 2007 16:38

    co je to navinulá?

  • Monika
    Monika |

    9. 8. 2006 15:37

    Smetana se dává sladká protože je to dost kyselé od toho protlaku.

  • Nela
    Nela |

    8. 8. 2006 22:09

    Vas recept me zaujal chtela bych jen vedet jaka smetana do te polivky prijde