Rajská polévka z čerstvých rajčat

Hodnocení:

Moje:

45 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • těstovinová rýže
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      l voda
    • 1
      ks masox
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 5
      ks bazalka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      kg rajče
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme. Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve vlastní šťávě.
2
Mezitím si rozpustíme lžičku másla a přidáme hladkou mouku. Chvíli mícháme a poté zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a masox a asi 25 minut povaříme. Vyjmeme koření.
3
Podušená rajčata vlijeme do polévky a tyčovým mixérem rozmixujeme. Můžeme následně přecedit, ale není to nutné.
4
Rajskou polévku z čerstvých rajčat přivedeme k varu a přisypeme drobné těstoviny a cukr. Vaříme, až jsou těstoviny měkké.
5
Rajskou polévku z čerstvých rajčat podáváme nejlépe teplou.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • káča
    káča |

    17. 8. 2015 13:02

    bohužel nemám čerstvou bazalku :(.. tak sem dala sušenou, tak uvidíme..

  • mospika
    mospika |

    26. 8. 2014 10:23

    ovšem ten masox je pěkná prase...ina

  • Alena
    Alena |

    15. 8. 2014 15:23

    masox? duvenblejt :-$

  • eve a nor
    eve a nor |

    8. 1. 2014 11:24

    výborná :-)